Liviu Macovei, om de afaceri: ”Focșănenii vor avea de suferit dacă se desființează locurile de parcare de lângă Catedrală”

0
6

Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local inițiat de primarul PSD – Cristi Misăilă, prin care propune desființarea a 24 de locuri din parcarea amplasată în vecinătatea de nord a Catedralei, este o nouă măsură de pe urma căreia vor avea de suferit focșănenii. Sunt de acord că o catedrală, precum cea din centrul municipiului, poate avea nevoie de spațiu ca să-și desfășoare activitatea, dar interesul focșănenilor trebuie să primeze.

Într-un oraș în care criza parcărilor de reședință este o problemă socială, după cum recunoaște chiar șeful parcărilor, angajat al Primăriei, genul acesta de inițiativă trebuie să fie analizată cu foarte multă atenție. Dacă PSD-istul Misăilă ar fi fost un primar gospodar și responsabil față de focșănenii care l-au ales, înainte de a propune un astfel de proiect, ar fi inițiat o consultare cu cetățenii din zonă și le-ar fi oferit soluții alternative. E obligația lui, ca primar, să le propună alte locuri de parcare în locul celor 24 pe care dorește să le desființeze. În loc să se întâlnească cu focșănenii afectați și să le prezinte o soluție viabilă, primarul PSD i-a ignorat, crezând că problema lor va dispărea de la sine dacă-i va pune în fața faptului împlinit. Aceasta nu este atitudinea unui primar gospodar, care îi respectă pe cetățeni și lucrează în interesul lor, ci a unui struț care își ascunde capul în nisip.

Având în vedere dezinteresul primarului PSD față de interesul public al cetățenilor, este de datoria mea, ca focșănean, să iau atitudine. Drept urmare, propun tuturor consilierilor locali, ca, în ședința din 31 ianuarie, să solicite în plen următoarele:

– amânarea votului pentru proiectul PSD de desființare a celor 24 de locuri de parcare;                                                                                                – însărcinarea conducerii Parking SA și a directorului Nicușor Statache cu identificarea unei soluții pentru mutarea celor 24 de locuri de parcare ce vor fi desființate;                                – organizarea unei întâlniri publice cu locatarii din zonă, în cadrul căreia să li se prezinte soluția identificată de Parking și să își poată exprima punctul de vedere.

Abia după parcurgerea acestor pași, proiectul de hotărâre revizuit, prin integrarea soluțiilor rezultate, ar putea fi reintrodus pe ordinea de zi a unei ședințe viitoare.                        Domnule primar PSD, fac un apel la dumneavoastră:                                                      Haideți să dăm dovadă de eleganță și respect față de cetățeni, să colaborăm, să-i invităm la discuții și să-i consultăm. Să nu ajungem în situația în care să fim nevoiți să lipim bilețele pe stâlpi și prin blocuri ca să-i anunțăm pe oameni că le desființați parcările. Aveți grijă de focșăneni, apărați-le interesele, nu-i abandonați la mila Domnului!

Liviu Macovei, om de afaceri