Liviu Macovei, om de afaceri: ”Cine va plăti dacă instanța va decide desființarea SC Parking Focșani?”

0

Vă arătam, cu doar câteva zile în urmă, cum SC Parking Focşani SA sifonează banii focșănenilor, achiziționând bariere la cel puțin dublul prețului din piață.
‍‍‍Acum aș vrea să abordez un pic mai în profunzime problema și anume să vorbesc despre condițiile de legalitate în care își desfășoară activitatea această firmă căpușă.
‍‍‍‍‍‍ Totul a început la sfârșitul lui 2016, când PSD, prin consilierii săi locali, au decis înființarea SC Parking Focșani SRL; în primăvara anului următor, aceiași decidenți au hotărât transformarea acestei companii din SRL în SA, pe modelul celor 22 de companii înființate de Gabriela Firea în București. Cum probabil știți, printr-o serie de decizii judecătorești – judecata de fond, recursul și calea extraordinară de atac (mai multe detalii puteți vedea aici  https://goo.gl/DgKvnL și aici https://goo.gl/tqNZJ1) instanța, în speță Curtea de Apel București, a decis definitiv desființarea acestor 22 de companii motivând că acestea au fost înființate ilegal, prin decizia majorității simple din consiliu, și nu a 2/3, așa cum cere legea atunci când deciziile luate implică probleme de patrimoniu.
‍‍‍‍Deoarece cazul SC Parking Focşani SA pare tras la indigo adresez public următoarele întrebări:
‍‍‍‍‍‍ ‍‍a) Au luat la cunoștință autoritățile locale din Focșani deciziile privind desființarea celor 22 de companii din București?
b) Dacă da, s-a efectuat un studiu privind impactul acestor decizii asupra funcționării SC Parking Focşani SA?
c) În cazul în care instanța decide desființarea SC Parking Focşani SA cine răspunde pentru banii risipiți și de la cine vor fi recuperați acești bani? Vor fi puși și aceștia în cârca focșănenilor?
‍‍‍‍‍‍ ‍Fiind vorba de banii publici consider oportun ca autoritățile locale să răspundă punctual la aceste întrebări pentru că cetățenii merită să cunoască unde se duc taxele și impozitele plătite de ei.

Liviu Macovei, om de afaceri