marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitateLiceenii din Gura Caliței fac naveta pe jos, microbuzul dat de Guvern...

Liceenii din Gura Caliței fac naveta pe jos, microbuzul dat de Guvern la Focşani stă pe dreapta

Mai mulți elevi din comuna Gura Caliței, care învață la liceele din Focșani, ne-au scris la redacție despre faptul că sunt nevoiți să meargă câte 8 km pe jos, pentru a putea ajunge la liceu, același lucru fiind valabil și la întoarcerea acasă, noaptea.

“În comuna Gura Caliței, programul autobuzelor este la fel ca acum 50 de ani. Primul autobuz este la 5:30 către Focşani care se întoarce la 7:30, pleacă înapoi la Focşani la ora 8:30 apoi după 4 ore pleacă din Focşani (la ora 12:00) ajunge la Gura Caliței la 13:00 şi se întoarce la 14:00 către Focşani. Apoi ce să vă spun,  următorul este la 17:00 şi este ultimul. Da, la ora 17:00, când toate liceele din judeţ (elevii care învaţă după amiază) au program până la 20:00 sau 19:00. Toţi elevii sunt nevoiţi să meargă 8km pe jos din Dumbrăveni în plină noaptea (mă refer iarna). Problema stă în felul următor: noi am încercat să rezolvăm situaţia, însă în zadar. Autorităţilor nu prea le pasă… . Drumul este destul de rău, motiv pentru care, după părerea mea, nu au de gând să suplimenteze microbuzele, firmei nu cred că îi convine să îşi strice maşinile prin gropi. Pe lângă elevi sunt şi persoane care lucrează în Focşani. Suntem vreo 5-6 navetişti seara, care ne chinuim. Anul trecut, spre exemplu, învăţam dimineaţa și asta însemna să plec la 5:00 de acasă şi să ajung pe la 14:30-15. Era destul de obositor  și din această cauză mai făceam şi absenţe. Acum plec la 10:30 pe jos dacă am noroc şi găsesc o ocazie până la Dumbrăveni, dacă nu pe jos. Şi mă întorc seara pe la 18:30, la fel trebuie să merg pe jos, programul liceelor este diferit şi nu ne sincronizăm astfel încât să vină părintele unuia dintre elevi şi să ne ia. Dar dacă ar fi un microbuz chiar şi la 19:00-19:30 ar fi excelent”, ne scrie un elev.

Primarul comunei Gura Caliței, Neculai Țandără, spune că știe situația acestor elevi și că de multe ori chiar el îi ia cu mașina când îi întâlnește pe drum.

„Această problemă se poate rezolva doar într-o discuție cu operatorul care a câștigat licența pentru microbuz. Rugămintea mea la elevi este să ne punem cu toți de acord și să vină la mine să mergem la operator, pentru a discuta o soluție convenabilă pentru toată lumea. Eu am vorbit cu operatorul și este de acord, ei urmând să plătească doar jumătate din prețul abonamentului”, ne-a declarat Neculai Țandără.

Între timp, a mai apărut și varianta ca microbuzul alocat Primăriei Focșani în această toamnă de la Guvern să meargă la Gura Caliței. Primăria Focșani a predat acest microbuz către Consiliul Județean, care va dispune ce va face mai departe cu acest mijloc de transport.

 


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu