marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitateLiceenii de la țară au ocupat "hotelurile" din Focșani

Liceenii de la țară au ocupat „hotelurile” din Focșani

În cele patru internate din Focşani, respectiv cele de la Grupul Şcolar de Industrie Uşoară, Colegiul Tehnic „Ioan Mincu”, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” și Liceul cu Program Sportiv, sunt 570 de locuri de cazare, care sunt ocupate peste 80% până la această oră. Cel mai mare grad de ocupare îl are Colegiul Ioan Mincu, unde sunt 140 de elevi pe 136 de locuri.

La Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”, unde din 120 locuri disponibile, 105 elevi au ocupat deja camerele internatului.

“Condițiile de cazare sunt mulțumitoare. Nu este ca la hotel, dar noi am avut grijă an de an să investim și să menținem curățenie. Am pus dușuri noi, am schimbat parchetul, am înlocuit ușile. În maxim două săptămâni căminul se va umple de elevi, pentru că de abia suntem în prima săptămână de școală și elevii navetiști încă se hotărăsc ce să facă”, ne-a declarat Remus Paraschiv, directorul liceului.

Elevii stau câte cinci în cameră și pentru cazare plătesc 45 de lei pe lună, la care se adaugă alți 12 lei pe zi, contravaloarea hranei de la cantină.

Practic, în medie, un elev care stă la internat plătește până în 300 de lei/lună masă și cazare. În Vrancea, alți 2000 de elevi fac navetă în mediul rural, iar statul le decontează o parte din bani, în funcție de distanța parcursă.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu