sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăPoliticaCristian Dumitrescu (PSD) despre socrul premierului: o ieşire pe uşa din faţă...

Cristian Dumitrescu (PSD) despre socrul premierului: o ieşire pe uşa din faţă din politică

Plenul Parlamentului a votat miercuri, cu 290 de voturi ”pentru” şi 108 ”împotrivă”, numirea socrului premierului, Ilie Sîrbu, ca vicepreşedinte al Curţii de Conturi a României. Această decizie a provocat controverse în mediul politic dar şi în rândul specialiştilor în domeniu. Conform legii, Ilie Sîrbu ar trebui să aibă o vechime de minim 10 ani în specialitatea studiilor absolvite, economice sau juridice. Acest lucru nu se regăseşte în CV-ul său. Mai mult, socrul lui Victor Ponta are şi o problemă cel puţin morală, dacă nu chiar juridică, din cauza faptului că este cercetat penal în dosarul retrocedărilor de păduri.
cristian dumitrescu
În funcţie de coloratura politică, parlamentarii de Vrancea au păreri împărţite referitoare la decizia de numire a lui Ilie Sîrbu în conducerea Curţii de Conturi a României. ”Este un lucru corect, o ieşire pe uşa din faţă din politică pentru că acolo trebuie să fii apolitic. Dl. Sîrbu a avut o carieră frumoasă, a fost şi ministru. Pot spune că e o pierdere pentru politica românească”, ne-a declarat vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, senator PSD de Vrancea.
Deputatul-PNL-Nini-Sapunaru
De cealaltă parte, deputatul PNL Nini Săpunaru ne-a precizat că ”cel mai probabil vom contesta numirea la Curtea Constituţională. Această numire nu ar fi trebuit să treacă nici de comisii pentru că nu poţi să fii la Curtea de Conturi şi cercetat penal în acelaşi timp.”

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu