Legumicultorii sunt așteptați să depună documentele pentru ajutorul de minimis acordat prin ”Programul de susținere a legumelor în spații protejate”

0
250
Până pe data de 31 august 2022 inclusiv, fermierii pot depune documentele necesare pentru înscrierea în „Programul de susținere a legumelor în spații protejate”, ciclul – II , conform HG nr. 148/2022. Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis pentru ciclul II este de 1000 euro/cultură în ciclul II/ 1000mp/beneficiar. Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2022, pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate, după cum urmează: tomate, castraveți, fasole păstăi, salată, ardei gras și/sau ardei lung capia, spanac, ceapă verde. Sprijinul financiar se acordă beneficiarilor care îndeplinesc condiţiile prevăzute in HG nr.148/2022 pentru o singură cultură în ciclul II de producţie/1.000 mp, pentru producțiile de legume valorificate în perioada 15 octombrie – 9 decembrie (pentru ciclul II).
Beneficiarii ajutorului de minimis sunt producătorii agricoli: persoane fizice; persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008 si persoane juridice. Documentele necesare pentru înscrierea în program sunt:
-cerere înscriere în program;
-copie a B.I./C.I. al/a solicitantului sau al/a reprezentantului legal;
-copie a atestatului de producător valabil până la 31 decembrie 2022;
-împuternicire/procură notarială şi o copie a B.I./C.I. al/a unui reprezentant, după caz;
-copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerţului
-dovadă cont activ bancă/trezorerie;
-adeverinţă, în original, din Registrul agricol, conform înscrisurilor aferente anului 2022, care atestă suprafaţa de teren cu spaţii protejate utilizată de solicitant în baza oricărui act juridic care conferă dreptul de folosinţă asupra terenului în cauză.
Depunerea dosarului:
– pentru ciclul – II, dosarul se depune la Direcția pentru Agricultură Județeană Vrancea, în perioada 25 iulie-31 august 2022, inclusiv, pentru culturile: tomate, ardei gras și/sau lung-capia, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac, ceapă verde.
Producțiile minime prevăzute sunt următoarele:
a) 3000 kg/1000 mp pentru cultura de tomate;
b) 2000 kg/1.000 mp pentru cultura de ardei gras şi/sau lung – capia;
c) 4000 kg/1.000 mp pentru cultura de castraveţi;
d) 1500 kg/1.000 mp pentru cultura de fasole păstăi;
e) 10000 plante/1.000 mp pentru cultura de salată;
f) 1000 kg/1.000 mp pentru cultura de spanac;
g) 100000 bulbi plante/1.000 mp pentru cultura de ceapă verde. (sursa: Cristian Rusu, director adjunct Direcția pentru Agricultură Județeană Vrancea)

Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentNoile procente de impozitare a câștigurilor din jocurile de noroc
Articolul următorGuvernul vrea să aducă tot mai mulți muncitori din Asia