Guvernul vrea să aducă tot mai mulți muncitori din Asia

0
391

Forța de muncă este o problemă tot mai stringentă în România. Multe companii, din domenii diverse, nu-și pot derula activitățile în mod normal din cauza lipsei de personal. Construcțiile, confecțiile, panificația și agricultura sunt printre sectoarele care au mare nevoie de forță de muncă. An de an, Guvernul României aprobă majorarea contingentului de lucrători non-UE care să primească viză de muncă la noi în țară. În majoritate covârșitoare, aceștia provin din state asiatice: India, Bangladesh, Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Pakistan.

Și în ședința Guvernului de săptămâna trecută s-a discutat despre măsurile pe care autoritățile de la București trebuie să le ia pentru a crește numărul muncitorilor străini. ”Avem nevoie să intensificăm această activitate, pentru că solicitarea de la mediul de afaceri este de aproximativ 100.000 de oameni pentru a putea să asigurăm funcționalitatea afacerilor.”, a subliniat premierul Nicolae Ciucă. Iar una dintre soluții o reprezintă consulatele mobile organizate de statul român, mai ales în țările de unde se poate ”importa” forță de muncă. ”Am luat măsuri pentru organizarea mai bună a acelor consulate mobile, itinerante, în acest an am prevăzut în planul nostru de acțiune 161 de astfel de misiuni, din care deja s-au efectuat 87, care au prestat deja 21.502 de servicii consulare. Pentru că înainte problemele principale se referă la acordarea vizelor de muncă, așa cum bine știm, a fost organizată deja în perioada aprilie-iulie o misiune consulară itinerantă în Bangladesh, la Dhaka, care a reușit deja să acorde peste 5.400 de vize de muncă. Și avem în pregătire o misiune similară în Nepal, pentru că Bangladesh, Nepal, India sunt sursele de forță de muncă străine cele mai importante.”, a explicat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentLegumicultorii sunt așteptați să depună documentele pentru ajutorul de minimis acordat prin ”Programul de susținere a legumelor în spații protejate”
Articolul următorPolițiștii de penitenciare declanșează blocarea activității penitenciarelor