Laborator digital pentru elevii Școlii Tâmboești

0
160

Școala Gimnazială Tâmboești este una dintre școlile câștigătoare ale concursului de selecție pentru includerea în programul Digitaliada. Astfel, va începe noul an școlar cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare. Laboratorul digital al Școlii Gimnaziale Tîmboești a fost dotat cu 32 de tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia primesc un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.

„Îi felicităm pentru câștigarea concursului de selecție și pentru că vor fi printre primele școli din România care predau matematică și TIC dupa metode digitale interactive. În județul Vrancea avem deja rezultate foarte bune în școlile din Chiojdeni și Gugești. La nivel național avem în prezent 4500 de elevi care se bucură de beneficiile proiectului Digitaliada în care Fundația Orange a investit 1,3 milioane de euro.”, Amalia Fodor, director Fundația Orange. „Am aplicat la acest proiect cu speranța că vom fi selectați deoarece suntem o echipă dornică să lucreze alături de elevi pe suport digital, dorim să ținem pasul cu evoluția tehnico-științifică. Sunt convinsă că acest proiect va da o nouă imagine școlii noastre, copiii noștri își vor dezvolta abilitățile digitale, iar cunoștințele dobândite le vor fi de folos atât la școală, cât și în afara acesteia.”, declară directorul școlii, Ana Gavrilescu. ”Digitalul vine cu noutate: interiorizarea motivației pentru învățătură, elevii învață din proprie convingere. Ne-am și străduit să facem parte din acest proiect și, într-adevăr, se observă o îmbunătățire a rezultatelor școlare.”, afirmă directorul școlii din Chiojdeni, Cristian Tache. ”Elevii sunt extrem de încântați de proiect, sunt mult mai receptivi la ore, capătă mai multă încredere în ei și așteaptă cu emoții constructive orele de matematică. Digitaliada ne demonstrează că este normal ca tehnologia să facă parte din procesul de învățare.”, declară directorul școlii din Gugești, Violeta Grecu.

Digitaliada este la a treia ediție și este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. La nivel rural, se încurajează învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC pentru elevii claselor V-VIII. La nivel național, Fundația Orange susține educația digitală prin dezvoltarea platformei online www.digitaliada.ro și prin concursul de materiale digitale #Digitaliada. Platforma este un hub online de conținut educațional, ce poate fi accesat și folosit de oricine este interesat, elevi sau profesori din toată țara. Prin acest proiect, la nivel național, 4.500 de elevi din mediul rural învață în laboratoarele digitale dotate cu 1.150 tablete, 41 de laptopuri, 38 de videoproiectoare și ecrane de proiecție. Peste 130 de directori, profesori de Matematică și Informatică din cele 40 de școli incluse în program până în prezent au beneficiat de un program de pregătire și au acces la aplicațiile educative instalate pe tablete, la proiecte didactice adaptate și la ghiduri de predare digitală. (sursa: Fundația Orange)