Klaus Iohannis se va întâlni cu Donald Trump la Casa Albă, peste două săptămâni

0
346

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, va avea o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis, la Casa Albă, , pe 20 august a.c. Întâlnirea dintre cei doi președinți face parte din programul vizitei lui Klaus Iohannis peste ocean, în contextul marcării de către România a 30 de ani de la căderea comunismului şi a 15 ani de la aderarea la NATO. ”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua în perioada 19-20 august a.c. o vizită la Washington D.C., la invitația Președintelui Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump. Astfel, marți, 20 august a.c., va avea loc, la Casa Albă, întrevederea oficială a Preşedintelui României cu Președintele Statelor Unite ale Americii.

Cu prilejul întrevederii, Președintele Klaus Iohannis și Președintele Donald J. Trump vor discuta despre întărirea și dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii, în toate dimensiunile sale, inclusiv în plan securitar și economic. Președintele României va evidenția, și cu această ocazie, faptul că țara noastră va continua să fie un partener strategic solid și un aliat responsabil și de încredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre prioritățile politicii externe a României fiind consolidarea relației transatlantice și a securității spațiului euroatlantic.”, se menționează într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Întâlnirea dintre cei doi președinți a fost confirmată de Casa Albă. „Preşedintele Donald J. Trump îl va primi pe preşedintele României, Klaus Iohannis,la Casa Albă, în 20 august 2019. Cei doi lideri vor discuta cel mai bun mod de a înfrunta provocările de securitate comune şi căile de a dezvolta schimburile comerciale şi parteneriatele în energie”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Casei Albe. Preşedintele Klaus Iohannis a mai făcut o vizită la Washington în iunie 2017, fiind primul lider est-european primit la Casa Albă de preşedintele Donald Trump.