Klaus Iohannis nu lămurește problema desemnării viitorului premier

0
493
Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut primele declarații după alegerile parlamentare din 11 decembrie. Șeful statului a anunțat că mâine va avea prima rundă de consultări cu partidele care au reușit să treacă pragul electoral la aceste alegeri. Klaus Iohannis a evitat să răspundă în mod clar la întrebările referitoare la desemnarea și numele viitorului șef al executivului. Iată declarațiile mai importante făcute astăzi de către președintele Klaus Iohannis:
winner-plus”Au fost alegeri desfășurate în liniște, fără incidente notabile, foarte bine organizate și vreau să-i felicit pe toți cei care s-au ocupat de organizarea acestor alegeri și să le mulțumesc”.
– ”A fost o rată de participare mică la aceste alegeri dar care se încadrează în participarea la precedentele tururi de alegeri parlamentare. Eu mi-am dorit una mai bună”.
– ”Așteptăm rezultatele finale, după contestațiile din această săptămână. Mâine voi avea prima rundă de consultări la Palatul Cotroceni cu partidele care au intrat în Parlament. Dacă până la sfârșitul acestei săptămâni vom avea rezultatele finale, atunci săptămâna viitoare este foarte posibil să convoc viitorul Parlament”.
– ”Criteriile de integritate la desemnarea premierului rămân în picioare, de aceea le-am anunțat înainte de alegeri. Eu nu am condiționat pe nimeni, legea este în vigoare din anul 2001” (este vorba de Legea nr.90/2001 care interzice persoanelor condamnate penal să fie membri ai Guvernului).
– ”Nu văd de ce trebuie să luăm în calcul scenarii extreme. Nu mă tem de niciun demers politic legitim. Sper că toată lumea se va calma și se va forma un guvern. Deocamdată nu avem nicio propunere, nicio desemnare, niciun refuz de prim ministru”.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis marţi o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni. Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane.

Programul consultărilor va fi următorul:

Miercuri, 14 decembrie 2016:

• Ora 10:00 – Partidul Social Democrat (PSD);

• Ora 11:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);

• Ora 12:00 – Uniunea Salvaţi România (USR);

• Ora 13:00 – Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);

• Ora 16:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

• Ora 17:00 – Partidul Mişcarea Populară (PMP);

• Ora 18:00 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentPersoanele care au furat haine din „Garderoba Socială”, date pe mâna poliției
Articolul următorCâte voturi au obținut partidele în Vrancea