Klaus Iohannis: ”Legea este clară, pentru protecția oamenilor, pentru protecția medicilor. Cine nu o respectă este amendat”

0
294

Astăzi la prânz, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și cu secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu. Principala temă de discuție a fost modul în care se aplică și se respectă prevederile ordonanțelor militare din perioada stării de urgență. Iată o parte din declarațiile președintelui Klaus Iohannis, după această întâlnire:

  • Toate aceste măsuri au fost luate pentru a vă proteja sănătatea și pentru a înlesni munca medicilor. Cei mai mulți, majoritatea românilor au înțeles că legile se respectă și această situație de stare de urgență e una foarte serioasă.
  • Un aspect foarte special îl reprezintă siguranța și ordinea publică. Exact asta a fost tema discuției cu premierul Orban, cu ministrul Marcel Vela, cu ministrul Nicolae Ciucă și cu secretarul de stat Despescu de la Interne. Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legislația.
  • Ce se întâmplă cu cei care nu au înțeles? Ei, aceștia vor fi amendați. Legea se aplică, se impune, nu se discută. Cine nu se conformează va fi amendat.
  • Autoritățile au lucrat foarte serios. S-au dat peste 78.000 de amenzi. Legea este clară, este pentru protecția oamenilor, pentru protecția medicilor.
  • Respectați normele de conduită, nu vă dați mâna, păstrați distanța.