vineri, martie 29, 2024
AcasăSocietateJudețul Vrancea este prezent la Târgul de Crăciun de la MADR cu...

Județul Vrancea este prezent la Târgul de Crăciun de la MADR cu „bunătățile bunicii”, produse de Eugenia Moțarschi

Eugenia Moțarschi, o basarabeancă ”adoptată” de Vrancea, în urmă cu circa 20 de ani, este prezentă la Târgul de Crăciun de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Eugenia Moțarschi și-a creat, împreună cu soțul ei, o mini-fermă cu de toate în comuna Cotești: livadă, grădină cu legume, plantație viticolă. Cu rețete vechi, ea reușește să facă adevărate ”opere” culinare, deosebit de gustoase: plăcinte cu dovleac, cu brânză, cu cartofi, cu vișine, cu zmeură etc, cozonaci, prăjituri, dulceață, colaci, pâine ș.a.m.d., ca pe vremea bunicii. De altfel, produsele sale sunt reunite sub titulatura ”Tradițiile Bunicii”. La fel se numește și micul magazin propriu deschis în luna septembrie, pe Bulevardul Brăilei din Focșani.

Târgul de Crăciun din curtea MADR este o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare românești, ce va fi deschis publicului până luni, 23 decembrie. La acest eveniment sunt expuse produse alimentare pentru masa de sărbători de iarnă, de la peste 30 de producători din județele: Alba, Argeș, Arad, Brașov, Bihor, Botoșani, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vrancea și municipiul București. ”Vom redescoperi gustul bucatelor tradiționale din diferite regiuni ale României, al produselor din carne (caltaboș, tobă de casă, lebăr, cârnați de porc proaspeți și afumați, slănină afumată, jumări, jambon afumat, mușchi afumat, pastramă de porc, sloi/tocan de oaie și mititei), al produselor din lapte (brânză, smântână, cașcaval, telemea, urdă, brânză de burduf în coajă de brad și în membrană naturală, caș, cașcaval Rucăr și cașcaval Dalia etc.), al produselor din pește (batog de crap argintiu și de somn, pastramă de crap argintiu și de somn, sardeluțe, scrumbie marinată, zacuscă cu pește etc.), al produselor de panificație și patiserie (cozonaci, plăcintă cu dovleac, plăcintă cu brânză etc.), al siropurilor, gemurilor sau dulcețurilor de fructe, al diferitelor sortimente de zacuscă, uleiuri aromate, cosmetice naturale și altele.”, se menționează într-un comunicat de presă al MADR.


ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -

Cele mai citite

Județul Vrancea este prezent la Târgul de Crăciun de la MADR cu „bunătățile bunicii”, produse de Eugenia Moțarschi

Eugenia Moțarschi, o basarabeancă ”adoptată” de Vrancea, în urmă cu circa 20 de ani, este prezentă la Târgul de Crăciun de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Eugenia Moțarschi și-a creat, împreună cu soțul ei, o mini-fermă cu de toate în comuna Cotești: livadă, grădină cu legume, plantație viticolă. Cu rețete vechi, ea reușește să facă adevărate ”opere” culinare, deosebit de gustoase: plăcinte cu dovleac, cu brânză, cu cartofi, cu vișine, cu zmeură etc, cozonaci, prăjituri, dulceață, colaci, pâine ș.a.m.d., ca pe vremea bunicii. De altfel, produsele sale sunt reunite sub titulatura ”Tradițiile Bunicii”. La fel se numește și micul magazin propriu deschis în luna septembrie, pe Bulevardul Brăilei din Focșani.

Târgul de Crăciun din curtea MADR este o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare românești, ce va fi deschis publicului până luni, 23 decembrie. La acest eveniment sunt expuse produse alimentare pentru masa de sărbători de iarnă, de la peste 30 de producători din județele: Alba, Argeș, Arad, Brașov, Bihor, Botoșani, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vrancea și municipiul București. ”Vom redescoperi gustul bucatelor tradiționale din diferite regiuni ale României, al produselor din carne (caltaboș, tobă de casă, lebăr, cârnați de porc proaspeți și afumați, slănină afumată, jumări, jambon afumat, mușchi afumat, pastramă de porc, sloi/tocan de oaie și mititei), al produselor din lapte (brânză, smântână, cașcaval, telemea, urdă, brânză de burduf în coajă de brad și în membrană naturală, caș, cașcaval Rucăr și cașcaval Dalia etc.), al produselor din pește (batog de crap argintiu și de somn, pastramă de crap argintiu și de somn, sardeluțe, scrumbie marinată, zacuscă cu pește etc.), al produselor de panificație și patiserie (cozonaci, plăcintă cu dovleac, plăcintă cu brânză etc.), al siropurilor, gemurilor sau dulcețurilor de fructe, al diferitelor sortimente de zacuscă, uleiuri aromate, cosmetice naturale și altele.”, se menționează într-un comunicat de presă al MADR.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu