Jocurile din jurul Regelui Mihai încep să miroasă public

0
813
Sfârșitul de an a adus în atenția publicului larg o situație tensionată fără precedent în rândul susținătorilor Casei Regale a României. Mulți români declarați monarhiști sută la sută, susținători ai revenirii țării noastre la statutul de monarhie constituțională, adoratori ai Regelui Mihai au făcut un pas înapoi și au transmis mesaje negative despre ceea ce se întâmplă în și în jurul Casei Regale a României. Jurnaliști recunoscuți pentru simpatiile monarhice (Marilena Rotaru, Lucia Hossu Longin, Roxana Iordache, Marius Ghilezan etc), surorile lui Corneliu Coposu, Doina Cornea, politicieni și intelectuali au hotărât să se retragă din Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei.
”Abdicarea de la principiile în jurul cărora ne-am unit, deteriorarea gravă a climatului moral, practicarea invectivelor și a abjecției în locul dialogului civilizat, constructiv, au compromis Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, devenită un teren nociv, un alt ”cimitir” în care s-a îngropat idealul în singura formă de guvernământ care a plasat România între cele mai civilizate și prospere națiuni. Nu putem accepta confiscarea asociației de către cei care trădează principii, practică dialogul suburban și manipularea în cele mai obscure zări. Idealul nostru de restaurare a monarhiei se află în orizonturile deschise de Regele Carol I, de Regele Ferdinand, de puterea de sacrificiu, demnitatea și verticalitatea Majestății Sale Regelui Mihai”, au anunțat, de curând, cei care s-au retras din Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei.
Jurnaliștii pro-monarhiști merg mai departe cu acuzațiile. Ei susțin chiar că se formează un fel de camarilă în jurul Regelui Mihai care se folosește de personalitatea sa dar și de starea de sănătate. ”Majestatea Sa Regele Mihai l nu mai poate scrie mesaje către poporul pe care l-a iubit nespus. Noi, cei care i-am ascultat mai bine de jumătate de veac vorbele distinse, cuvintele alese şi pline de idei roditoare, nu-i mai recunoaştem stilul măiestuos. Sigur, am mai spus, măiestuos înseamnă impunere prin ţinută solemnă. E primul an când nu am mai dat share textului scris de altcineva. Un scriitoraş s-a amuşinat ca textier al Regelui. După metaforele butucănoase, te prinzi lesne de cine e autorul. Regal nu e sinonim cu egal. În vară, când serviciile l-au alungat pe Prinţ (pentru că nu despre o decizie justă se poate vorbi), am pus la îndoială semnătura Regelui. Trebuie să recunoaştem că cineva se foloseşte de starea sa precară de sănătate. Dacă spunem adevărul e pentru că mai presus de orice iubim adevărul şi numai adevărul, oricare ar fi el.Pentru noi, Regele Mihai rămâne cea mai fidelă oglindă a tragediei noastre naţionale. Să fii alungat de securişti şi să mori înconjurat de otrepele sistemului criminal asta da curată TRAGEDIE”, scrie publicistul Marius Ghilezan.
reclama MarcoCa să fim cinici dar corecți, cam târziu s-au trezit adoratorii Regelui Mihai. Este ciudat că n-au văzut, de ani buni, cum Casa Regală a României este înconjurată de farisei, de profitori, de securiști și comuniști cu ”față umană”. Nu au văzut (sau nu au vrut să vadă) cum cuplul Iliescu-Năstase s-a infiltrat adânc în sânul Casei Regale, la începutul anilor 2000. Au acceptat și chiar au încurajat adulările și temenelele venite din partea reprezentanților regimului PCR-secu, precum Dan Voiculescu, politicieni de ieri și de azi, implicați în tot felul de afaceri necurate cu bani publici, adoratori de Ceaușescu&comuniști care s-au transformat în regaliști înfocați și alții de aceeași teapă. Dezamăgiții de azi vorbesc de trădări, abjecții, principii, manipulări, îndoieli, compromitere, otrepe, chiar tragedie. Dar până acum, ce-au păzit? Au fost orbi sau orbiți de ceva/ cineva? An de an, Casa Regală a fost asaltată de ”otrepele sistemului criminal”. Iar ei, păzitorii idealurilor monarhice, ai personalității Regelui Mihai, ai prestigiului Casei Regale, ce-au făcut atâția ani? Au băgat capul în nisip și s-au prefăcut că nu e nimic grav. Le-o fi fost bine? Văd că ei nu-și asumă niciun fel de vină. Nu recunosc, măcar acum, că au greșit. Că și ei ai au manipulat, au presat, s-au dedat la bucuriile și avantajele cu care este îmbiată familia regală de vreo 15 ani.
Dincolo de toate, rămâne senzația că până și Casa Regală a României se dovedește, iată, profund ancorată în mentalitățile românești, în jocurile dâmbovițene care au acaparat societatea românească. Pe 30 decembrie se împlinesc 68 de ani de când Regele Mihai a abdicat și a plecat în exil, la presiunea comuniștilor care preluaseră, practic, puterea în România postbelică.

Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentVIDEO Din ploaie, în ninsoare cu fulgi mari, la Focşani
Articolul următorSalariul minim va fi de 1.250 de lei de la 1 mai