ISU Vrancea: aproape 500 de nereguli identificate în timpul controalelor din luna iulie, soldate cu amenzi de peste 25.000 lei

0
138

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Anghel Saligny” al județului Vrancea, în luna iulie a acestui an, au fost înregistrate 275 cereri pentru emiterea avizelor, autorizaţiilor, acordurilor și pentru asistenţă tehnică de specialitate. Pe linia securității la incendiu au fost emise 56 avize și 3 autorizații.

În perioada precizată, au fost efectuate 97 controale pe linia apărării împotriva incendiilor, din care: 52 la operatori economici, 25 la instituții publice, 4 la localități,  4 la obiective de investiții și 12 audituri la persoane autorizate care efectuează lucrări în domeniul apărării împotriva incendiilor.

Pe timpul desfășurării controalelor au fost constatate 494 nereguli pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Din acestea, 55 au fost soluționate operativ pe timpul controalelor. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 439 sancțiuni contravenționale, din care 413 avertismente și 26 amenzi, în cuantum de 25.500 lei.

Tot în luna iulie, au fost desfășurate 101 activități de informare preventivă, în cadrul cărora au fost instruite 991 persoane, fiind totodată executate 97 exerciții de alarmare, evacuare și intervenție în diferite situații de urgență, în care au fost implicați 401 participanți.

Activitățile de pregătire a populației și de prevenire a situaţiilor de urgenţă desfășurate de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Anghel Saligny” al județului Vrancea sunt cu caracter permanent și au rolul de a crește reziliența comunităților și gradul de siguranță a cetățenilor. (ISU Vrancea)