Irina Murgu, voce de înger în trup de copil

0
982

Irina Ștefania Murgu, copila de 13 ani din Odobești, a ridicat jurații în picioare la emisiunea Românii au talent, difuzată vineri seară de Pro tv. Micuța artistă a interpretat magistral melodia ”Ave Maria”. Melodia, interpretarea, gesturile și trăirile pe care tânăra artistă le-a transmis au emoționat pe toată lumea. „Vin din Odobești. Am 13 ani și cânt. Ascult și muzică pop, dar eu, încă de la 4 ani, mi-am dorit să cânt muzica clasică. Văzusem la tv o soprană care m-a impresionat, cânta foarte frumos, așa că am încercat şi eu. Tatăl meu este preot, mai cânt cu el. Pe scenă simt că mă descarc, scap de emoţii atunci când cânt”, a spus Irina. Tatăl său este Florin Murgu, preot paroh la Feldioara, comuna Tănăsoaia.

Cei 4 jurați i-au acordat 4 de DA, fără ezitare. ”Ai ales drumul greu, dar drumul ăsta sună atât de frumos… Angelic, aş putea să spun. Eşti foarte frumoasă, cânţi frumos, m-ai transportat într-un loc cu multă pace, verdeaţa, linişte.”, a spus Smiley. ”Pe lângă faptul că ai cântat foarte frumos, ai făcut şi o alegere înţeleaptă. Ai cântat divin, a fost foarte frumos.”, a recunoscut Andra. ”Eşti rafinată, elegantă, frumoasă şi foarte talentată. Ai o voce angelică, felicitări!”, i-a transmis Alexandra Dinu. ”Eram în Italia sau Anglia. Obișnuiesc să mă duc în catedrale locale, ele sunt deschise tot timpul, și stăteam acolo pe o bancă de lemn. A început să cânte o orgă, am rămas doar cu sunetul acela… Te zăpăcea, te liniştea, te răscolea… Aşa a fost momentul tău. Micuța ta orga o să devină o adevărată catedrala într-o bună zi.”, a spus, vizibil emoționat, Florin Călinescu.

Irina Ștefania Murgu este elevă la Liceul de Artă ”Gheorghe Tattarescu” din Focșani. Ea s-a aflat în prima serie de beneficiari ai Bursei ”Pastia” (alături de pianistul Matei Lăbunț). Prestația micuței artiste din Vrancea la Românii au talent poate fi urmărită AICI.