Irina Murgu, voce de înger în trup de copil

0
1738

Irina Ștefania Murgu, copila de 13 ani din Odobești, a ridicat jurații în picioare la emisiunea Românii au talent, difuzată vineri seară de Pro tv. Micuța artistă a interpretat magistral melodia ”Ave Maria”. Melodia, interpretarea, gesturile și trăirile pe care tânăra artistă le-a transmis au emoționat pe toată lumea. „Vin din Odobești. Am 13 ani și cânt. Ascult și muzică pop, dar eu, încă de la 4 ani, mi-am dorit să cânt muzica clasică. Văzusem la tv o soprană care m-a impresionat, cânta foarte frumos, așa că am încercat şi eu. Tatăl meu este preot, mai cânt cu el. Pe scenă simt că mă descarc, scap de emoţii atunci când cânt”, a spus Irina. Tatăl său este Florin Murgu, preot paroh la Feldioara, comuna Tănăsoaia.

Cei 4 jurați i-au acordat 4 de DA, fără ezitare. ”Ai ales drumul greu, dar drumul ăsta sună atât de frumos… Angelic, aş putea să spun. Eşti foarte frumoasă, cânţi frumos, m-ai transportat într-un loc cu multă pace, verdeaţa, linişte.”, a spus Smiley. ”Pe lângă faptul că ai cântat foarte frumos, ai făcut şi o alegere înţeleaptă. Ai cântat divin, a fost foarte frumos.”, a recunoscut Andra. ”Eşti rafinată, elegantă, frumoasă şi foarte talentată. Ai o voce angelică, felicitări!”, i-a transmis Alexandra Dinu. ”Eram în Italia sau Anglia. Obișnuiesc să mă duc în catedrale locale, ele sunt deschise tot timpul, și stăteam acolo pe o bancă de lemn. A început să cânte o orgă, am rămas doar cu sunetul acela… Te zăpăcea, te liniştea, te răscolea… Aşa a fost momentul tău. Micuța ta orga o să devină o adevărată catedrala într-o bună zi.”, a spus, vizibil emoționat, Florin Călinescu.

Irina Ștefania Murgu este elevă la Liceul de Artă ”Gheorghe Tattarescu” din Focșani. Ea s-a aflat în prima serie de beneficiari ai Bursei ”Pastia” (alături de pianistul Matei Lăbunț). Prestația micuței artiste din Vrancea la Românii au talent poate fi urmărită AICI.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentDoliu în Baroul Vrancea
Articolul următorPremiile Concursului Internațional de Poezie „Oana-Diana Renea”, ediţia a IX-a