Ipocrizie: Oprișan vrea să compenseze refuzul de acordare a titlului de cetățean de onoare celor doi tineri curajoși prin diplome de onoare

0
1038

În ședința de ieri a Consiliului Județean Vrancea, majoritatea politică PSD-ALDE s-a opus acordării titlului de cetățean de onoare pentru doi focșăneni care au salvat de la înec 3 copii: Florin Sebastian Drăgan și Alexandru Puiu. Proiectele de hotărâre privind acordarea acestui titlu fuseseră inițiate de consilierii PNL. Fără dezbateri, la votul secret, cele două proiecte nu au întrunit majoritatea necesară, dat fiind că PNL are doar 13 din totalul de 33 de membri ai CJ Vrancea. ”Am asistat, ieri, la un moment rușinos pentru administrația județeană. Lumea este indignată de faptul că Marian Oprișan și consilierii județeni ai majorității PSD-ALDE au refuzat acordarea titlului de cetățean de onoare focșănenilor care au salvat 3 oameni de la înec. Oprișan nici măcar nu a avut curajul să vorbească în cadrul ședinței pe marginea celor două proiecte, a supus imediat la vot. Cred că din răutate nu au vrut să voteze consilierii PSD-ALDE aceste proiecte, pentru că au fost inițiate de PNL”, a declarat consilierul județean liberal Cristi Irimia.

Astăzi, într-un comunicat de presă în care încearcă să justifice refuzul de acordare a titlului de cetățean de onoare celor doi focșăneni curajoși, Marian Oprișan transmite, sub semnătura Biroului de presă al CJ Vrancea, că vrea să le confere diplome de onoare. ”Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a propus ca domnilor Alexandru Puiu și Florin Sebastian Drăgan să li se acorde Diploma de onoare a județului Vrancea pentru a marca, în acest mod, recunoașterea comunității vrâncene pentru gestul curajos al celor doi tineri.” În replică, într-un scurt răspuns, cei doi vrânceni susțin că nu vor să accepte diplomele de onoare propuse de șeful Consiliului Județean, fără alte comentarii.