Consilierii puterii PSD-ALDE au respins proiectele de acordare a titlului de cetățean de onoare pentru doi focșăneni care au salvat trei copii de la înec

0
655

Ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Vrancea de astăzi conținea două proiecte de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare pentru doi focșăneni care au dat dovadă de mult curaj și au salvat de la înec trei copii, riscându-și propriile vieți. Proiectele fuseseră inițiate de consilierii PNL. Însă, în ședința de astăzi, consilierii majorității politice – PSD și ALDE – au votat împotriva acordării titlului de cetățean de onoare celor doi salvatori, fără dezbateri, fără explicații, cu Marian Oprișan drept supervizor. Cum PSD și ALDE dețin majoritatea voturilor în CJ Vrancea (20 din totalul de 33 de consilieri județeni), proiectele respective au fost respinse.

Anul trecut, profesorul Florin Sebastian Drăgan (39 de ani) a salvat de la moarte două persoane în aceeași zi. Profesorul se afla în concediu la mare și în dimineața de 13 august a salvat de la înec un copil care se avântase în largul mării. Copilul striga disperat după ajutor, la fel și tatăl său aflat pe mal, care nu știa să înoate, iar Florin Drăgan nu a stat deloc pe gânduri și a intrat în apă, reușind să-l aducă la mal cu bine pe micuț. Peste câteva ore, situația avea să se repete aproape la indigo, salvând din valurile agitate un copil de 10 ani.

Cel de-al doilea focșănean curajos, propus pentru titlul de cetățean de onoare al Vrancei, este Alexandru Puiu, fiul regretatului revoluționar Corneliu Puiu. În februarie 2016, Alexandru a salvat un copil de 8 ani, riscându-şi propria viaţă. El a sărit în apa rece, după ce a văzut văzut cum maşina în care copilul de 8 ani se afla împreună cu părinţii săi a căzut în Dâmboviţa. Alexandru i-a scos pe toți trei din mașină. ”Se pare că am fost omul potrivit la locul potrivit. Din păcate, şoferul era mort, femeia era în şoc hipotermic, iar copilul deja se învineţea. Noroc că în preajmă s-a aflat un poliţist, care a reuşit să-l readucă la viaţă prin manevre de resuscitare. Şoferul nu purta centură de siguranţă, pentru că altfel ar fi trăit. Apa era adâncă de 1,5 metri. La un moment dat nu mai simţeam nimic din cauza frigului, dar acum sunt bine”, ne-a declarat la momentul respectiv focşăneanul Alexandru Puiu. Gestul său l-a impresionat până şi pe Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, care l-a decorat pe focşăneanul Alexandru Puiu, pentru curajul de care a dat dovadă.