IPJ Vrancea: Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?

0
396

După un an dificil, copiii noștri se vor întoarce fizic la grădiniță și/sau școală. Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, reamintește fiecărui părinte că siguranța lor și a copiilor lor este cea mai importantă. Cel puțin 5 minute pe zi, gândește-te la ce face copilul tău, unde este și cu cine.

„Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” este sloganul campaniei de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în perioada 1-10 septembrie a.c., premergător începerii anului școlar 2021-2022. În această perioadă, polițiștii din cadrul structurii de analiză și prevenire a criminalității vor avea întâlniri cu părinții sau bunicii, în cadrul cărora vor discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea on-line. Astfel, în cadrul sesiunilor de informare, vor fi transmise recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

Campania a debutat astăzi, 1 septembrie, prin organizarea de către polițiștii de prevenire și cei din cadrul Poliției Municipiului Focșani a unor puncte de informare și prin distribuirea de materiale cu recomandări preventive părinților și copiilor aflați la cumpărături de rechizite într-un centru comercial și la magazinele din zona adiacentă acestuia. Reamintim tuturor că siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici sau reprezentanți ai instituţiilor abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor. (IPJ Vrancea)