sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateINVESTIGAŢIE Mama directorului de la Cultură, zeci de mii de euro din...

INVESTIGAŢIE Mama directorului de la Cultură, zeci de mii de euro din contracte cu statul. Şi cu primăria finului Nica

Declaratie de avere diferita fata de cea din 2013Ce nu face o mamă de 67 de ani pentru ca băiatul ei să fie degrevat de sarcini, mai ales când e ditamai directorul de la Cultură? Păi face contracte cu primăriile, lucrează şi la cabinet parlamentar, toate astea pentru ca fiul să nu fie prea stresat iar banul să curgă în „famiglie”. Prin mama sa, directorul Direcţiei de Cultură Vrancea, Traian Negulescu, fost jurnalist la ziarul de propagandă al lui Marian Oprişan, dar şi fost angajat al baronului, s-a umplut de bani din contracte cu statul. Sub denumirea generică de „Contract servicii”, SEmnarea contractelor in calitate de actionar in firmaNegulescu a încasat, prin firma pe care a trecut-o pe numele mamei sale, Rucsanda, sute de mii de lei de la diverse primării din judeţ. La Panciu, Jariştea, Fitioneşti şi Răcoasa, de exemplu, a câştigat, în ultimii 3 ani, peste un miliard de lei vechi, echivalentul a peste 23 de mii de euro. Una dintre localităţile cele mai generoase cu firma lui Negulescu, ulterior cu firma trecută pe numele mamei, este Panciu, adică oraşul condus tocmai de finul de cununie al lui Negulescu, primarul Iulian Nica. Mai mult, mama lui Negulescu, Rucsanda Negulescu, a avut un Mama lui Negulescu continua sa castige contractecontract de  12.469 de lei, adică aproape 3 mii de euro, şi la un cabinet parlamentar.

Negulescu a făcut contracte până în ziua numirii sale la Direcţia de Cultură

negulescu
Traian Negulescu, directorul Directiei pentru Cultură Vrancea

Numit pe data de 13 mai 2013 în fruntea Direcţiei pentru Cultură, dar cu concurs luat în 24 aprilie, Traian Negulescu a grăbit retragere firmasemnarea unor contracte cât încă mai avea voie să fie patron. Astfel, potrivit declaraţiilor sale de avere, el a încheiat pe 26 aprilie 2013 două contracte de servicii, în valoare de 30 de mii de lei, cu cine credeţi? Cu Primăria Panciu. Ulterior, Negulescu se retrage din firmă, printr-o decizie din data de 9 mai 2015, însă încurcă declaraţiile transmise către Agenţia Naţională de Integritate şi cele date pe alte site-uri pe unde a mai lucrat, în speţă, Cabinet parlamentarConsiliul Judeţean şi Direcţia pentru Cultură, şi omite să-şi treacă mama ca nou administrator, figurând tot el.

Iată doar o mostră prin care dezvăluim că banul public, câştigat prin semnături, se „conservă” în familiile funcţionarilor publici, cu complicitatea primarilor, indiferent de coloratura politică a acestora.

rucsanda negulescu
Rucsanda Negulescu şi fiul ei, abonaţi la banii publici din tot judeţul

Ultima declaraţie de avere a lui Negulescu o puteţi găsi aici. Negulescu nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere în acest caz.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu