joi, iulie 25, 2024
AcasăActualitateÎncep Galele Teatrale Focșănene 2023

Încep Galele Teatrale Focșănene 2023

Luna martie este dedicată dramaturgiei, iar astăzi încep Galele Teatrale Focșănene, o manifestare tradițională organizată de Teatrul Municipal ”Mr. Gh. Pastia” Focșani. Evenimentul va aduce în fața iubitorilor de teatru din Focșani, pe tot parcursul lunii, actori cunoscuți la nivel național, tineri aflați la început de carieră, spectacole și reprezentații de succes. Totul se desfășoară sub egida Zilei Mondiale a Teatrului, care se sărbătorește pe 27 martie.
Vor fi două spectacole în această săptămână, pe scena Teatrului Municipal Focșani. Primul este programat diseară, de la ora 19:00. Este vorba de reprezentația „Dă-i bătaie!”, cu șapte actori-vedetă, pentru prima dată în același spectacol, cu toții pe aceeași scenă: Mirela Oprișor, Vlad Zamfirescu, Marius Manole, Diana Roman, Medeea Marinescu, Șerban Pavlu și Andi Vasluianu. O poveste contemporană care vă va face să râdeți, să vă emoționați, să auziți replici briliante, care vi se vor răsuci multă vreme în minte, să vă puneți sub semnul întrebării, să vă gândiți la sensul cuvântului „toleranță”, să vă întrebați cât cântărește adevărul și cât minciuna, cât vă ascundeți și cât vă lăsați descoperiți, cât mai faceți diferența între voi înșivă și rolul pe care-l jucați, cât trăiți pentru voi și cât pentru imaginea voastră din ochii celorlalți. O să descoperiți, cu siguranță, ceva despre voi.
Miercuri, 8 martie, tot la ora 19:00, pe scena Teatrului Municipal Focșani va urca „Molly Bloom”, o adaptare a lui Radu Aldulescu după James Joyce. Spectacolul este inspirat de legendara Molly Bloom, personajul care descinde din paginile romanului Ulise al lui James Joyce. Comedia feminității se desfășoară într-un flux continuu de gânduri și trăiri, ca viața însăși. Capodopera lui James Joyce ajunge pe scenă, prin personajul Molly Bloom, întruchipat de Raluca Gheorghiu-Culda care reușește o excepțională performanță actoricească. Avem șansa să retrăim, împreună cu ea, celebra noapte din Dublin, ce urmează celebrei Bloomsday, sărbătorită peste tot în lume de fanii lui Joyce, pe 16 iunie. Rezervări și informații: 0731 021769. (sursa: Teatrul Municipal Focșani)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu