Guvernul mai dă niște bani, în apropierea campaniei electorale

0
472

Cei 459 de absolvenţi de gimnaziu care au încheiat cu media 10 Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII 2019) şi cei 235 de liceeni care au obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat 2019 (inclusiv sesiunea specială şi Bacalaureatul bilingv) vor beneficia de stimulente financiare, în semn de apreciere a acestor rezultate. Potrivit hotărârii adoptate în şedinţa de Guvern din 27 august, fiecare elev cu media 10 la EN VIII va primi 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu cu media generală 10 la examenul de Bacalaureat va primi 3.000 de lei.
Lista nominală a beneficiarilor şi modalitatea de acordare a sumelor urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale. Susţinerea copiilor şi tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte este un obiectiv al politicilor educaţionale promovate de Guvern în acord cu Programul de guvernare, document care prevede, în Capitolul Politici în domeniul educaţiei, măsuri pentru dezvoltarea şi implementarea programelor de stimulare a performanţei adresate elevilor cu potenţial deosebit. În acelaşi timp, Guvernul României şi-a asumat responsabilitatea asigurării creşterii accesului la educaţia de calitate pentru toţi elevii şi studenţii. (Ministerul Muncii și Justiției Sociale)

Din Vrancea, vor beneficia de aceste sume 23 de tineri: 16 absolvenți ai clasei a opta, care au obținut media 10 la Evaluarea Națională, și 7 absolvenți de liceu, care au avut 10 la Bacalaureat.