FOTO Zeci de tineri, prezenți la activități de informare și educație în Tabăra Gălăciuc

0
375

Din Calendarul de activităţi de şi pentru tineret al Centrului de Tineret Focsani, aprobat de Ministerul Tineretului si Sportului, doua proiecte au avut loc în săptămâna 15-21 iulie, astfel:
1.”Educaţie pentru siguranţa şi sănătatea tinerilor!” – în data de 18 iulie 2019, la tabăra Gălăciuc
Scopul proiectului este formarea unui comportament preventiv, adecvat, astfel încât tinerii să fie pregătiţi să acţioneze pentru a se ajuta şi pentru a ajuta şi pe alţii, chiar în situații de urgență (prin sesiuni informative despre măsuri de prim ajutor, educație sexuală, despre căpușe, despre alimentația sănătoasă, despre un stil de viață sănătos…). Tinerii de la Școala Postliceală Sanitară “Hippocrate” – Focșani, alături de cadre didactice – Andreea Cîcu și Vîlcu Mihaela, colaboratori și coordonatori în acest proiect, au participat la câteva activităţi sportive într-un mediu sănătos și au împărțit materiale informative tinerilor aflați în Cheile Tișiţei, prin care se promovează mişcarea şi cele mai importante beneficii ale practicării exerciţiilor fizice moderate, modurile în care mişcarea creşte calitatea vieţii.

2.”Tinerii între teorie și practică” – în data de 17 iulie 2019, în tabăra Gălăciuc.
Scopul acestui proiect este promovarea cunoștințelor practice și teoretice cu privire la diferite domenii de carieră pentru tinerii liceeni. Proiectul se doreşte a fi o punte între teorie şi practică, o metodă de învăţare prin implicare, prin participarea efectivă a tinerilor la activităţi din diferite domenii, care să îi ajute la stabilirea unei direcţii în cariera lor viitoare.

În data de 17 iulie 2019, a avut loc prima activitate a acestui proiect, intitulată „Sport-Tin”, aceasta desfăşurându-se la CA Gălăciuc si la care au participat 16 tineri de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea, alături de care a fost profesorul de educatie fizica Atanasiu Zinel. Sportul aduce nu numai distracție şi relaxare, dar este şi un instrument de dezvoltare a abilităţilor sociale, atât de utile. Sportul te învaţă să fii competitiv, dar corect și onest. Sportul te antrenează să îmbini competitivitatea cu integritatea. Sportul îi învaţă pe tinerii noştri să-și creeze relaţii interumane de calitate, să socializeze și să se bucure de viaţă. atât în anii de școală cât și mai târziu, în viața de adult. Participanţii au fost implicaţi în diverse activităţi sportive, concursuri sportive pe echipe și individuale, iar unii dintre aceşti tineri, cei pasionaţi de sport, poate se vor orienta către o astfel de carieră.

Mulțumim frumos colaboratorilor, voluntarilor și tinerilor implicați în aceste proiecte. De asemenea, mulţumim din suflet și sponsorilor noștri, care ne-au ajutat în desfășurarea acestor activități: Coca Cola SA, Patiseria Marco Focșani, Altex Prod SRL și Avicola Focșani. (DJST Vrancea)