FOTO Vrancea, pe ”traseul” hoților de componente de la infrastructura feroviară

0
292

Polițiștii Secției de Transporturi Galați au efectuat cercetări ca urmare a unei sesizări din partea Regionalei C.F. Galați cu privire la furturi de componente de la infrastructura feroviară și, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate la data de 07.07.2020, în mai multe imobile din municipiul Tecuci și sediul unei societăți comerciale din municipiul Bîrlad, au identificat și ridicat o parte din bunurile provenite din furt și obiecte care au servit la săvârșirea faptei, respectiv:

– un cuptor artizanal folosit la topirea de cupru/aluminiu;

– 490 kg fire de cupru diverse diametre/dimensiuni; 

– documente de predare a diverse cantități de cupru (aprox. 1.000 kg), la un centru de achiziții deșeuri neferoase din jud. Vrancea;

– obiecte folosite la secționarea cablurilor sustrase (topor, foarfece de tip gură de lup);

– documente financiar-contabile privind achiziții de cantități de cupru, de la sediul societății comerciale din municipiul Bîrlad.

De asemenea, au pus în executare mai multe mandate de aducere, conducând la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești, respectiv sediul Poliției Transporturi Galați – mai multe persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii. Prejudiciul creat în acest caz este de circa 35.000 lei. Cercetările continuă sub supravegherea procurorului de caz – cu autorii în stare de libertate. (IPJ Galați)