FOTO VIDEO S-au aprins luminile de sărbători în Focșani

0
499

În această seară, centrul municipiului Focşani a fost inundat de lumini multicolore. După o beznă de circa o oră pe străzi, au fost aprinse în mod oficial, ca în fiecare an, luminile de sărbători. Butonul „magic” a fost aprins chiar de doi copii din comuna Nereju, aleși de primarul Cristi Misăilă.

„Avem aici nisțe copii talentați, care au cântat, au dansat și au păstrat datinile strămoșești, pentru că trebuie să demonstrăm că suntem români în an aniversar, când sărbătorim Centenarul Marii Uniri. Am vrut neapărat să avem alături de noi acești tineri minunați care au prezentat valorile străbunilor noștri care s-au luptat pentru noi ca astăzi să fim aici, să fim frumoși, să fim uniți și să fim buni”, a spus Cristi Misăilă, primarul Focșaniului.

După aprinderea luminilor, Piața Unirii părea parcă luminată mai mult faţă de anii din urmă, chiar dacă autoritățile au băgat adânc mâna în buget și au atribuit unei firme de specialitate această sarcină de a realiza iluminatul festiv de sărbători. În această seară s-a pornit la drum şi Caravana lui Moş Crăciun, copiii având şansa să cunoască, aici, cele mai îndrăgite personaje din basme în cadrul proiectului Vrancea Dalbă.

Acest lucru se va întâmpla în fiecare zi de sâmbătă și duminică, până la sfârşitul anului, urmând să-şi facă apariţia în oraş invitaţi speciali. În Piaţa Unirii este organizat în acest an şi un Târg de Crăciun, unde comercianţii vând produse specifice sărbătorilor. De asemenea, patinoarul amenajat anul acesta în grădina Publică îi aşteaptă zilnic pe cei dornici de distracţie pe gheaţă.