FOTO-VIDEO Primarul pesedist Neață vrea să dărâme Căminul Cultural din Milcovul, proiectat de Ion Mincu. Liberalii propun racordarea la gaze naturale a comunei

0
868
Locuitorii comunei Milcovul își doresc racordarea la rețeaua de alimentare cu gaze naturale. Lemnele se găsesc din ce în ce mai greu, prețul lemnelor de foc a crescut foarte mult, iar gazele naturale reprezintă o soluție mai bună, eficientă și ecologică. Însă primarul PSD al comunei, Mihai Neață, are alte priorități. El vrea să dărâme cu orice preț Căminul Cultural și să ridice altă clădire pe același loc. Și, doar pentru demolare și alte chestiuni birocratice, dă din bugetul localității 120.000 de lei (adică 1,2 miliarde de lei vechi). În schimb, consilierii PNL au venit cu altă propunere: construirea de la zero a unui imobil cu destinația de Cămin Cultural, pe un teren învecinat, liber de sarcini, iar banii pentru demolarea clădirii existente să fie folosiți pentru demararea racordării comunei Milcovul la rețeaua de gaze naturale. ”La dezbaterea bugetului pe anul în curs, eu am venit cu un amendament ca acești bani (n.r. 1,2 miliarde de lei vechi) să meargă la studiul de fezabilitate pentru aducțiunea de gaze în comuna Milcovul. Eu cred că putem să luăm acești bani și să-i trecem la studiul de fezabilitate și la proiectul de aducțiune de gaze și Căminul Cultural să-l facem lângă”, a susținut, în ședința Consiliului Local Milcovul, Maricel Lazăr, consilier local și președinte al organizației PNL Milcovul. În acest sens, liberalii au propus consultarea cetățenilor cu privire la prioritățile de investiții. ”Aș vrea să convocați o adunare populară, cât mai repede, și să vedem ce spune și populația comunei Milcovul: ce vrea comuna Milcovul – să dărâmăm actualul Cămin Cultural sau să le aducem gaze? Sunt deja comune în Vrancea, precum Răstoaca, care au bugetat studiul de fezabilitate pentru aducțiunea de gaze”, a mai declarat consilierul liberal Maricel Lazăr. La rândul său, președintele de ședință, Mihai Pîrlog, a spus că este cale lungă de la promisiuni și până la ridicarea noii construcții. ”Din ce ne-a spus până acum, domnul primar are promisiuni (n.r. de la Compania Națională de Investiții). Investiția propriu-zisă poate dura și 10 ani. În acești 10 ani, practic, nu se poate desfășura nicio activitate culturală”, a concluzionat consilierul PNL Mihai Pîrlog.

Imobilul unde funcționează acum Căminul Cultural din comuna Milcovul este o construcție specială, proiectată de marele arhitect Ion Mincu, ce a aparținut familiei de boieri Robescu. Această familie a ridicat în apropiere și o biserică. Sub Căminul Cultural este un beci foarte mare, iar localnicii susțin că între biserică și acest imobil ar exista un tunel subteran de legătură.
Material comandat de PNL Vrancea, realizat de SC King News 24 SRL Focșani. Cod mandatar financiar: 41190007.