FOTO-VIDEO Premierul Dăncilă a vizitat livada lui Gelu Scutaru de la Haret

0
826

Oficialii participanți la punerea în funcțiune a Stației de Pompare și Repompare Haret au vizitat și ferma unuia dintre principalii beneficiari ai sistemului respectiv de irigații. Prim ministrul Viorica Dăncilă, ministrul Agriculturii Petre Daea, președintele CJ Vrancea Marian Oprișan, reprezentanți ai MADR au vizitat livada înființată de omul de afaceri Gelu Scutaru, la intrarea în Haret. Livada este una modernă, cu toate facilitățile pentru realizarea de recolte consistente și de calitate. Livada cuprinde plantații de cireși, nuci și afini. Mare parte din recoltă merge la export.

După ce au stat de vorbă pe marginea unui canal de irigații, oficialii s-au plimbat prin livadă și au gustat cireșele. Administratorul societății, Gelu Scutaru, le-a prezentat afacerea, spațiul de sortare și depozitare a fructelor, problemele din procesul de dezvoltare precum și propunerile pentru ca agricultura românească să devină atrăgătoare și competitivă. De altfel, ministrul Agriculturii, Petre Daea, este un obișnuit al locului, acesta fiind prezent de două ori, în ultimele luni, la livada familiei Scutaru.

Gelu Scutaru este unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri vrânceni în domeniul agriculturii. Firma Comcereal Vrancea (și aici este director general) ex­ploa­tează peste 4.000 de hectare de teren, achiziţio­nează şi comercializează ce­rea­le (circa 120.000-140.000 de tone pe an). De asemenea, Comcereal co­mercia­li­zează materii prime agricole, produce și comercializează produse de panificație și patiserie. Prin firma Agro Class (condusă alături de fiul său, Cătălin Scutaru), exploatează peste 350 de hectare, din care 63 de hectare sunt livezi de cireş, afin şi nuc, restul fiind culturi cerealiere. Conform declarațiilor proprii, producţiile de cireşe, afine şi nuci ajung în marile lanţuri de magazine, sub brandul Livada Fermecată, dar şi la export, în Anglia şi Olanda.