FOTO-VIDEO Gospodării în flăcări din cauza coșurilor de fum la Poiana Cristei, Gugești și Măicănești

0
432

Pompierii militari au intervenit în cursul nopții în trei localități vrâncene pentru stingerea unor incendii generate, cel mai probabil, din cauza coșurilor de fum amplasate ori neprotejate termic față de materialele combustibile.

Miercuri, 13 octombrie, în jurul orei 23:45, un apel la numărul unic de urgență anunța producerea unui incendiu la o locuință din comuna Poiana Cristei. La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă. La sosirea forțelor de intervenție ardea generalizat o locuință construită din paiantă, în suprafață de aproximativ 80 mp. S-a acționat circa 90 de minute pentru lichidarea incendiului, flăcările producând doar pagube materiale. În urma evenimentului produs, cel mai probabil, din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, au ars 80 mp din acoperișul construit din lemn cu învelitoare din azbociment, mobilier, electrocasnice,  îmbrăcăminte și alte bunuri de uz casnic.

Joi, 14 octombrie, în jurul orei 01:55, patru echipaje cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Gugești, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit, cel mai probabil din cauza unui coș de fum deteriorat, la o locuință din comuna Gugești.  După mai bine de 3 ore de luptă cu flăcările, forțele de intervenție au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite. În urma evenimentului au ars 250 mp din acoperișul locuinței, construit din lemn cu învelitoare din tablă, mobilier, îmbrăcăminte, scule electrice aflate în mansardă, camera centralei construită din lemn cu învelitoare din carton bitumat și tablă în suprafață de circa 20 mp, precum și alte bunuri aflate în interior.

În jurul orei 02:10 alarma a alertat pompierii Punctului de Lucru Vulturu, care au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit, de asemenea, tot de la un coș de fum neizolat termic față de materialele combustibile, la o gospodărie din localitatea Satu Nou, comuna Măicănești. Au fost mobilizate două echipaje, care au intervenit în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Măicănești. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor, pompierii militari și voluntari, mai bine de cinci ore. Flăcările au distrus o locuință și anexe, pe o suprafață de o 150 mp, precum și bunuri de uz casnic și gospodăresc. Totodată, în urma incendiului au ars 5 găini. La nici una dintre misiuni, nu s-au înregistrat pierderi de vieți omenești. (ISU Vrancea)