FOTO VIDEO Aleşii locali ai opoziţiei şi primarul Misăilă, scandal la infinit în chestiunea terenului pentru spital

0

Subiectul cel mai disputat al începutului de an în Vrancea, şi anume terenul găsit parcă de nicăieri pe care se doreşte, deocamdată la nivel declarativ, construirea noului spital al judeţului, a încins la maxim puterea şi opoziţia. Dacă în Consiliul Judeţean lucrurile sunt mai calme, iar proiectele de două treimi trec fără emoţie în favoarea PSD, în Consiliul Local Focşani aleşii opoziţiei şi primarul Misăilă duc un război fără încetare. Au făcut-o şi astăzi după-amiază, cu ocazia a ceea ce s-a dorit a fi o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, convocată încă de săptămâna trecută de aleşii PNL şi de consilierul UNPR Costel Bârsan. Tema acestei şedinţe trebuia să fie ”aprobarea solicitării de trecere a suprafeței de 62.000 mp teren situat în extravilanul Municipiului Focșani Tarla 80 Parcela 424/1A din domeniul public al Municipiului Focșani în domeniul public al județului Vrancea, în vederea construirii Spitalului Județean”, ca urmare a solicitării făcute de Consiliul Judeţean la sfârşitul lunii ianuarie, după ce, anterior, pe 23 ianuarie, aleşii locali ai opoziţiei nu au votat proiectul privind inventarierea terenului în cauză în domeniul public. Spunem trebuia să fie o „extraordinară” pentru că şedinţa nu a avut nicio finalitate, de la aceasta lipsind consilierii puterii, majoritari în cadrul Consiliului Local, dar și secretarul municipiului, care a apreciat că nu îndeplinește condițiile de legalitate. În atare condiții, aleșii PNL și PMP s-au rezumat la o conferință de presă. „Primarul Cristi Misăilă, secretarul municipiului Eduard Corhană, consilierii PSD, ALDE, UNPR și consilierul independent lipsesc de la această ședință, dând dovadă de iresponsabilitate și ipocrizie, în condițiile în care au susținut urgența construirii spitalului. Secretarul municipiului, Eduard Corhană, nu a făcut demersurile legale pentru desfășurarea procedurală a ședinței extraordinare de astăzi, astfel că-i vom face plângere penală pentru abuz în serviciu. Legea îl obliga să contacteze toți consilierii pentru a-i anunța de ședință și să acorde sprijin consilierilor PNL alături de aparatul tehnic de specialitate în tot ceea ce privea proiectul anunțat pe ordinea de zi. Nu a făcut aceste lucruri și va răspunde penal în fața magistraților, după ce, probabil, a răspuns cu capul plecat în fața primarului incompetent Cristi Valentin Misăilă”, a spus Nicu Tănase, liderul consilierilor PNL, care a ținut să precizeze că aleșii PNL își doresc construirea unui spital la Focșani.

La rândul său, consilierul UNPR Costel Bârsan spune că a cercetat documentele de la Cadastru, de unde a aflat că a existat o corespondenţă între instituţie şi Primăria Focșani încă din data de 5 ianuarie pe subiectul terenului identificat în ultimul moment, astfel că aleşii ar fi trebuit să aibă la mapă mai demult proiectul primit cu 5 minute înainte la şedinţa trecută. Mai mult decât atât, Costel Bârsan a spus despre primarul Misăilă că este un pericol pentru cetățeni. „Domnul nostru primar este un necalificat. Este un primar care a trecut de mult linia roşie şi din punctul meu de vedere este un pericol pentru Focşani şi focşăneni”, a spus Costel Bârsan.

În timpul conferinţei de presă a avut loc şi o mică dispută între grupul de consilieri, directorul din Primărie Dan Grigoraş şi consilierul judeţean PNL Cristi Irimia, reprezentantul primarului venind în sală pentru a preciza că şedinţa convocată de aleşiii PNL nu este legală. Acelaşi lucru l-a susţinut, ulterior, şi primarul Cristi Misăilă, într-o întâlnire cu jurnaliștii. „După acea şedinţă din 23 ianuarie, PSD Vrancea a demarat o campanie de strângere de semnături în care se solicită demisia din Consiliul Local al municipiului Focşani a consilierilor PNL şi a domnului consilier Bârsan. Până în acest moment, avem aproximativ 7.000 de semnături. Acest lucru spune enorm de mult. Văzând impactul şi greşeala pe care au făcut-o, au încercat să o remedieze printr-o aşa-zisă lovitură de imagine, să convoace o şedinţă extraordinară în contextul în care noi avem peste două zile şedinţă ordinară, unde puteau să supună la vot şi acest proiect, ca suplimentare pe ordinea de zi. Între timp, am luat decizia, conform legii, să transmitem toată documentaţia deţinută pentru acest teren Consiliului Judeţean Vrancea şi proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean, de inventariere a acestui teren”, a spus primarul Cristi Misăilă.

Acesta nu exclude un eventual demers politic de dizolvare a Consiliului Local Focșani și de organizare de alegeri locale anticipate.