FOTO VIDEO Adjud: Exercițiu complex al ISU Vrancea, după un cutremur major

0
1113

Astăzi 15.06.2016, I.S.U. Vrancea a desfășurat un exercițiu complex cu tema gestionarea unor situații de urgenţă generate de un seism major.
Obiectivele exercițiului au fost verificarea sistemului de avertizare și alarmare publică, modul de comportare a populației pe timpul evacuării, modul de punere în aplicare a planului roşu de intervenție pentru gestionarea unei situații de urgenţă generată de un accident rutier cu 6 victime grav rănite precum și viabilitatea registrului de riscuri și capabilități și a planurilor comune de intervenție pentru gestionarea tipurilor de risc ce se pot manifesta în urma producerii unui cutremur (incendii, avarii la utilități publice, persoane surprinse sub dărâmături și medii ostile vieții, blocare căi de acces/evacuare).

Pentru rezolvarea situațiilor tactice create au fost implicate forţe atât din cadrul ISU VN cât și din cadrul IPJ, IJJ, SAJ, SVSU, Electrică, CUP, Distrigaz).
ISU Vrancea desfăşoară în mod frecvent astfel de exerciții pentru antrenarea tuturor factorilor cu atribuții în domeniu, pentru gestionarea operativă a tuturor situaţiilor de urgenţă ce se pot manifesta în urma producerii unui cutremur de pământ.

Sursa: ISU Vrancea