FOTO VIDEO Activități în unități de învățământ ale polițiștilor vrânceni, în cadrul programului „Școala Siguranței Tedi”

0
1056

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea continuă activitățile de prevenire a victimizării minorilor, în cadrul Programului național „Școala Siguranței Tedi”, aflat la a VIII-a ediție în anul școlar 2022-2023.

 Ieri, 22 martie 2023, elevii clasei I A din cadrul Liceului Tehnologic “Alexandru Ioan Cuza” Panciu au învățat lecția siguranței rutiere împreună cu Tedi și polițiștii vrânceni, în cadrul Programului Național „Școala Siguranței Tedi”, inițiat de Maspex România și derulat în parteneriat cu Poliția Română și Ministerul Educației. Tema principală abordată a fost ”Deplasarea pe stradă şi traversarea carosabilului”. Copiii au primit multe informații utile pentru siguranța lor astfel încât, la finalul orei, au putut oferi răspunsuri corecte întrebărilor adresate de Tedi precum: ,,Pe ce parte a drumului ne deplasăm când nu există trotuar?”, ,,Pe unde traversăm când nu există zebră?”, ,,Alergăm când traversăm strada?”, ,,Mergem cu bicicleta pe drumurile publice?”.

După ce și-au însușit cu brio în clasă noțiunile teoretice, elevii au primit cadouri oferite de Tedi și au ieșit în curtea școlii, unde i-au așteptat surprize din partea polițiștilor: laboratorul de educație rutieră și câinele polițist TEM. Elevii s-au bucurat de interacțiunea directă cu o mașină adevărată de poliție și i-au promis, încă o dată lui Tedi, că vor respecta toate regulile atât de importante pentru siguranța lor. Este al 8-lea an în care Tedi, împreună cu învățători din toată țara și cu reprezentanți ai Poliției Române prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, ajunge în sălile de curs – fizic sau online – pentru a interacționa cu cei mici în cadrul unor lecții interesante și provocatoare. Programul „Școala Siguranței Tedi” are drept scop asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații.

Parteneriatul cu Ministerul Educației şi cu Poliţia Română asigură adaptarea tuturor materialelor elaborate de Tedi la vârsta copiilor și respectarea dreptului acestora la o educație de calitate. Programul ”Şcoala Siguranţei Tedi” continuă până la sfârșitul anului școlar 2022-2023,  iar în perioada următoare polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii urmează să desfășoare activități în mai multe unități de învățământ din județul Vrancea. Mai multe informații de interes pentru elevii de clasa I și pentru părinții acestora se regăsesc pe site-ul programului: scoalatedi.ro (Sursa: IPJ Vrancea)