FOTO Țigări de contrabandă și materiale pirotehnice, confiscate de polițiști în urma unor percheziții

0
342

Ieri, 25 iunie și astăzi 26 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu lucrători ai Serviciului de Investigații Criminale și ai Serviciului de acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vrancea,  cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea au efectuat 8 percheziții domiciliare pe raza județelor Vrancea și Galați.

În urma celor 8 percheziții domiciliare efectuate, a fost identificată și indisponibilizată cantitatea de 30.620 țigarete provenite din contrabandă, precum și 40 cutii cu materiale pirotehnice tip artificii, interzise la deținere. De asemenea, au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Vrancea pentru audieri. În baza materialului probator administrat, față de o femeie de 51 ani, din județul Vrancea, și față de un bărbat în vârstă de 50 ani, din județul Galați, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, iar față de un bărbat în vârstă de 53 ani, din județul Vrancea, Judecătoria Focșani a dispus în cursul zilei de astăzi, măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile.

În cauză cercetările sunt continuate pentru tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate, precum și pentru stabilirea și recuperarea prejudiciului cauzat. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale. (IPJ Vrancea)