FOTO Sărbătoare la Liceul Teoretic ”Ioan Slavici” din Panciu

0
347
Liceul Teoretic ”Ioan Slavici” din Panciu a împlinit 73 de ani de existență. Cu acest prilej, s-au organizat mai multe manifestări aniversare, care au reunit, actuali și foști profesori și elevi, invitați și autorități locale. Foștii absolvenți Cristi Șerban, Adelina și Eduard Stoica, Andreea și Emanuel Nica și-au reamintit cu emoție de anii de liceu și au povestit despre drumul pe care l-au parcurs de la absolvire până în prezent.
Programul artistic a cuprins mai multe momente: un recital de poezie și muzică dedicat poetului național, Mihai Eminescu, de scenete din opera scriitorilor Ioan Slavici și Ion Luca Caragiale, momentele muzicale susținute de Giada Giardinelli și de trupa LOOKOUT, spectacol de dans, oferit de elevii Denisa Bandrabur și Sebastian Crucianu. Profesorul de educație muzicală Cosmin Dragomir și formația Clasic Band au interpretat cântece din repertoriul românesc și internațional. Imnul liceului, intonat de Corul de Cameră Cantabile, pregătit de directorul Andrei Igor Manovici, a încheiat festivitatea împlinirii a 73 de ani de la înființarea instituției de învățământ păncene. De asemenea, în cadrul festivității, colectivul redacțional al revistei ACTUALIS, coordonat de profesorii Elena și Andrei Igor Manovici, a prezentat numărul 17 al publicației.
Ca în fiecare an, de Zilele Liceului, a fost comemorat și scriitorul Ioan Slavici. Slujba de pomenire, prilejuită de împlinirea a 172 de ani de la nașterea lui, a avut loc sâmbătă, 18 ianuarie, la Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel. Cei prezenți au aprins lumânări, au depus o coroană de flori și s-au recules la mormântul scriitorului.