joi, mai 30, 2024
AcasăActualitateFOTO ”Războiul” taxelor din Focșani, faza pe semințe

FOTO ”Războiul” taxelor din Focșani, faza pe semințe

Cu o mină afectată și voce gravă, primarul Focșaniului a explicat, astăzi, de ce este mare nevoie de introducerea unei noi taxe pentru focșăneni. Conform primarului, focșănenii trebuie să achite contravaloarea tuturor serviciilor de salubrizare și deszăpezire din oraș, pe lângă celelalte servicii, salariile mărite, angajații clientelei personale și de partid. Și, pentru că sunt costuri foarte mari, atunci cetățenii din Focșani, mândri că trăiesc în acest oraș, trebuie să bage mai adânc mâna în buzunar ca să achite taxe și impozite. Primarul Cristi Misăilă a acuzat faptul că mulți cetățeni ar fi certați cu bunul simț și fac mizerie prin oraș, aruncă hârtii și chiștoace și scuipă coji de semințe pe stradă. Prin urmare, trebuie să plătim o taxă în plus. Pentru a fi ”convingător”, primarul a aruncat în fața ziariștilor și a consilierilor puterii, prezenți la o conferință de presă, o pungă cu semințe. Apoi a chemat o doamnă care lucrează la curățenie, pregătită din timp, să măture și să adune mizeria. Doamna era echipată corespunzător, inclusiv îmbrăcată în costumația unei cunoscute firme de curățenie din oraș.
Taxa de habitat propusă de primarul Misăilă este de 6 lei pe lună pentru fiecare cetățean și de 10 lei pe lună pentru fiecare angajat al unei societăți comerciale sau instituții publice. Aruncând o pungă de semințe pe jos, în valoare de 6 lei, Misăilă a explicat că această sumă nu este deloc mare pentru un cetățean dar, în același timp, efortul unui muncitor de a curăța mizeria este destul de mare. În același timp, a recunoscut faptul că o familie cu mulți copii și cu venituri modeste nu poate suporta o asemenea taxă anuală care poate depăși lejer impozitul pe apartament. De aceea, s-ar putea propune reduceri și chiar scutiri, pentru unele categorii de persoane.
Calculele primarului și ale funcționarilor (cu salarii mult mărite) din primărie arată că se cheltuiesc circa 8 milioane de lei, pe an, pentru serviciile de salubrizare și deszăpezire. De aceea s-a ajuns la propunerile de 6 lei pentru persoana fizică și, respectiv, de 10 lei pentru angajat. Orice micșorare a acestor sume ar însemna creșterea altor taxe și impozite, pentru acoperirea tuturor cheltuielilor. Și sunt cheltuieli tot mai mari în Primăria Focșani și în unitățile/ societățile subordonate, cu salarii mari, cu noi angajați din PSD sau din cercul de apropiați ai primarului sau ai altor lideri PSD.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu