sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăComuna meaCAMPINEANCAFOTO Programul național ”Școala Altfel”, la Școala Gimnazială ”Ioan...

FOTO Programul național ”Școala Altfel”, la Școala Gimnazială ”Ioan Cîmpineanu” din Câmpineanca

În săptămâna 27-31 martie 2023, la Școala Gimnazială ”Ioan Cîmpineanu” din Câmpineanca s-a desfășurat programul Școala Altfel. Elevii școlii au aflat cum să își păstreze starea de sănătate și cum să acorde primul ajutor, în caz de nevoie, participând la activitățile din cadrul Proiectului educațional ”Sunt un mic salvator”/ ”Sunt un salvator”, în care i-au avut ca parteneri pe reprezentanții Școlii Postliceale Sanitare ”Vasile Alecsandri” din Focșani.

Și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au fost prezenți în această săptămână la această unitate de învățământ, pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale ”Ioan Cîmpineanu” Câmpineanca, dar și în sala de festivități, unde au desfășurat câteva activități. Copiii au primit sfaturi și răspunsuri la cele mai curioase întrebări, au putut să se bucure de fotografii în autospeciala de poliție de la Laboratorul de educație rutieră. Totodată, s-au bucurat și de prezența celor doi câini de la Serviciul Criminalistic. Polițiștii de la Biroul de prevenire și siguranță școlară le-au vorbit elevilor despre modul de comportare ce trebuie adoptat în familie, societate sau la școală. De asemenea, pentru prevenirea violenței în unitățile de învățământ, copiilor le-au fost prezentate modalitățile de rezolvare a unor conflicte, pe cale amiabilă și cât de important este să fie toleranţi și să-i trateze pe cei din jur cu respect.

La mijlocul acestei săptămâni, a fost organizată o excursie la Iași, având ca obiective Grădina Botanică, Palatul Culturii și Catedrala Mitropolitană. Excursia a avut ca obiective cultivarea grijii pentru natură, respectul pentru frumusețile ei, stimulează curiozitatea, dragostea pentru istoria neamului și spiritul de echipă al copiilor, aceștia păstrând în memorie unele momente ce pot fi de neuitat pentru ei pentru tot restul vieții. Spre finalul săptămânii, elevii au desfășurat activități sportive și artistice, care s-au terminat în ziua de vineri cu o surpriză cu ”gust de pizza”.

Și la Grădinița Cîmpineanca preșcolarii au desfășurat activități frumoase în săptămâna ”Școala Altfel”. Au organizat vizite la Primăria Câmpineanca, la Postul Local de Poliție Câmpineanca, la cabinetul stomatologic, dar au organizat și în grădiniță activități practice de preparare a salatei de legume/fructe, precum și diverse activități artistico-plastice în așteptarea Iepurașului de Paște. În această săptămână, elevii/preșcolarii principalii beneficiari ai acestui program național au ocazia să socializeze, să afle informații utile, să-și valorifice diferitele talente, să-și dezvolte spiritul creativ și simțul responsabilității, să-și descopere noi competențe. (prof. Violeta Lemnaru, director-Școala Gimnazială ”Ioan Cîmpineanu” Câmpineanca)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu