FOTO Polițiștii vrânceni au donat sânge

0
641

Sângele înseamnă viață, iar noi toți putem da viață, în special acum, când este și mai multă nevoie de ajutor. Polițiștii vrânceni, ca și restul oamenilor, sunt alături de cetățenii aflați în nevoie, astfel că s-au mobilizat, din nou și au donat sânge.

Demersul polițiștilor, obișnuit de altfel, vine în cadrul campaniei demarată de Ministerul Afacerilor Interne, „Pentru ca alţii să trăiască, donează plasmă”, activităţi atât de necesare pacienţilor care sunt internaţi în stare gravă după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2. Astfel, Inspectoratul de poliție Județean Vrancea în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea a lansat o nouă campanie de donare de sânge în rândul polițiștilor vrânceni astăzi, 16 octombrie a.c.. De sprijinul nostru, al polițiștilor, au nevoie semenii noștri pentru care, am donat sânge iar o parte dintre noi – și pentru plasmă (sânge total din care se va prepara plasma).

Timp de trei săptămâni, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea vor merge la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea să doneze un strop de viață. Ținând seama de recomandările specialiștilor, numai polițiștii care nu se încadrează în grupele de risc privind infectarea cu virusul Sars-Cov 2, (nu desfășoară activități curente cu publicul și îndeplinesc restul cerințelor curente pentru donarea de sânge) vor participa la campanie. În același timp, polițiști vrânceni, care au câștigat lupta cu virusul Sars-Cov 2, au fost donatori de plasmă de la nivelul județului Vrancea. Gestul colegilor noștri va ajuta la vindecarea unor bolnavi aflați în stare critică.

În aceste momente de cumpănă, îndemnăm toți cetățenii care se încadrează în cerințele donării de sânge, să se adreseze Centrului de Donare și Transfuzie Sanguină Vrancea  Strada Comisia Centrală 82a, Focșani telefon 620165. Ca de fiecare dată, tichetele de masă primite de poliţişti în urma donării vor fi folosite pentru a cumpăra alimente, rechizite și alte produse necesare, care ulterior vor fi dăruite unor persoane din județul nostru aflate în dificultate, în cadrul campaniilor umanitare.

Pe această cale, facem apel către vrânceni să conștientizeze importanţa respectării regulilor de disciplină sanitară stabilite de autorităţile cu atribuţii în domeniu, pe durata stării de alertă, în contextul situației epidemiologice din România, pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus.

O ORĂ DIN VIAŢA DUMNEAVOASTRĂ, POATE SALVA O VIAŢĂ! (IPJ Vrancea)