DSP a efectuat aproape 900 de teste COVID-19 în ultima săptămână

0
246
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul DSP Vrancea, au prelevat și prelucrat, cu aparatul RT-PCR, în perioada 10 – 16 octombrie 2020, 891 de probe, defalcate pe zile astfel: sâmbătă, 10 octombrie – 116 probe, duminică, 11 octombrie – 80 probe, luni, 12 octombrie – 49 probe, marți, 13 octombrie – 139 probe, miercuri, 14 octombrie – 188 probe, joi, 15 octombrie – 199 probe, vineri, 16 octombrie – 120 probe.
Direcția de Sănătate Publică Vrancea a depus și depune toate eforturile pentru limitarea creșterii ratei de infectare, luând măsurile aferente și recomandând cetățenilor și instituțiilor din județ aplicarea măsurilor de organizare a activităţii, în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, rata de infectare în județ menținându-se sub 1. Totodată, recomandă în continuare respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică, a celor igienico-sanitare și de purtare a măștilor în spațiile publice.
Rugăm insistent cetățenii să respecte măsurile de protecție sanitară, acestea fiind singurele instrumente eficiente în prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirii cu COVID-19. Reluarea activităților și evoluția favorabilă a situației numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul fiecărui individ. Recomandăm informarea din surse oficiale și adoptarea unui comportament responsabil. (DSP Vrancea)