FOTO Polițiștii rutieri în trafic, cu aparate radar, drugtest și etilotest

0
299

Astăzi, în intervalul orar 17-20, polițiștii rutieri din Vrancea desfășoară o acţiune pentru creșterea siguranței rutiere pe Drumul Național 2 E85. Acțiunea este coordonată de către Direcția Rutieră în județele Vrancea, Bacău, Buzău și Prahova și are drept scop impunerea unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, vizând în special depistarea conducătorilor auto care circulă sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv dar și a celor care încalcă regimul legal de viteză. Astfel, sunt organizate filtre rutiere, acțiunile polițiștilor fiind sprijinite de aparate radar, drugtest, etiloteste și câini de serviciu.

Creșterea siguranței rutiere reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea iar acțiunile de acest gen vor continua pentru reducerea accidentelor rutiere și, în special, a celor ce pot fi produse ca urmare a consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.

Reamintim faptul că, potrivit modificărilor legislative în materie penală (Legea Anastasia) respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei. (IPJ Vrancea)