Ce sancțiuni au dat polițiștii rutieri, în această seară, pe E85

0
366

Astăzi, în intervalul orar 17.00-20.00, polițiștii rutieri din Vrancea au desfășurat o acţiune pentru creșterea siguranței rutiere pe Drumul Național 2 E85, acțiune care a beneficiat de sprijinul unui echipaj din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., ce a survolat şi supravegheat traficul rutier cu un elicopter dotat cu aparatură pentru înregistrarea abaterilor la regimul rutier.

Acțiunea a fost coordonată de către Direcția Rutieră în județele Vrancea ,Bacău ,Buzău și Prahova și a avut drept scop impunerea unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, vizând în special depistarea conducătorilor auto care circulă sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv dar și a celor care încalcă regimul legal de viteză.

Astfel, în cadrul filtrelor rutiere organizate, acțiunile polițiștilor au fost sprijinite de aparate radar, drugtest, etiloteste și câini de serviciu.
22 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest, 4 permise au fost reținute iar 2 certificate de înmatriculare au fost retrase. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale.
Reamintim faptul că, potrivit modificărilor legislative în materie penală (Legea Anastasia) respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.
Creșterea siguranței rutiere reprezinta o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea iar acțiunile de acest gen vor continua pentru reducerea accidentelor rutiere și, în special, a celor ce pot fi produse ca urmare a consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv. (IPJ Vrancea)