FOTO Plăcut și util, de Ziua Porților Deschise, la Direcția Silvică Vrancea

0
239

Direcția Silvică Vrancea a organizat astăzi la sediul său din Focșani, evenimentul intitulat “ZIUA PORȚILOR DESCHISE – ROMSILVA, o companie altfel decât o știai!”. Principalii oaspeți au fost copiii clasei a III – a din cadrul Școlii Nr. 5, “Anghel Saligny” din Focșani, dar și diverse persoane care au răspuns pozitiv invitațiilor.

Micii silvicultori s-au bucurat de exponatele standului de prezentare amplasat la intrarea în Direcția Silvică, unde au putut admira și observa echipamente și aparate de măsură folosite în silvicultură, evoluția amenajamentelor silvice, din anii 1950 până în prezent, fotografii realizate în diverse activități din silvicultură, produse tradiționale vrâncenești (hârzob cu păstrăv, produs în cadrul Păstrăvăriei Lepșa, cașcaval afumat din zona de munte a județului), precum și diverse specii forestiere și ornamentale existente în curtea Direcției Silvice.

În cadrul evenimentului, s-a desfășurat o lecție de educație forestieră, predată de colegul nostru, ing. Florin MURGU, în cadrul căreia au fost prezentate principalele activități ale silvicultorilor, elemente de floră și faună întâlnite în pădurile Vrancei, împădurirea terenurilor degradate, activitatea pepinierelor silvice, etc. La final toți elevii au primit diploma MICUL SILVICULTOR. În cadrul turului de prezentare a Direcției Silvice, oaspeții au putut admira și viziona modul de lucru al silvicultorilor, trofeele de vânătoare, sculpturi și ilustrații, precum și o expoziție fotografică. Tombola cu surprize a fost elementul care a bucurat toți vizitatorii, toate biletele fiind câștigătoare. Prin toate acestea am urmărit o prezentare corectă a activităților desfășurate de silvicultori, cât și formarea conștiinței forestiere în rândul populației, dar mai ales în rândul tinerilor. (Direcția Silvică Vrancea)