FOTO Peste 300 de poliţişti, jandarmi, pompieri și polițiști locali, în stradă în alertă zilnică

0
496

În ultimele 24 de ore, peste 300 de poliţişti, jandarmi, pompieri și polițiști locali, dar și reprezentați ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19. Au fost organizate 10 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale,  restaurantele și localurile publice,  precum și mijloacele de transport în comun. În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 115 societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 51 de mijloace de transport și au fost legitimate 417 persoane. Echipele de control au depistat 62 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020, cu amenzi în valoare totală de 2000 lei. De asemenea, au fost aplicate alte 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 2400 lei. Totodată, polițiștii au depistat un bărbat de 62 de ani, dintr-o localitate din județ, care nu a fost găsit la adresa de izolare în momentul verificărilor efectuate. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”zădărnicirea combaterii bolilor”. Astfel de activități vor continua, în sistem integrat, și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2. În acest context, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea reamintesc cetățenilor următoarele recomandări privind conduita socială responsabilă în vederea prevenirii răspândirii Covid-19.

  • Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.
  • Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane
  • Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați.
  • Pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Suntem și rămânem la datorie pentru siguranța dumneavoastră! (IPJ Vrancea)Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!