FOTO Olimpicul focșănean la matematică Virgil Petrea a făcut nuntă la București. Virgil Petrea și soția locuiesc în Olanda

0
1002

Virgil Petrea s-a cununat religios și a făcut petrecea de nuntă la sfârșitul săptămânii trecute, la București. Virgil Petrea și Oana Maria Nițuică au spus DA în fața ofițerului stării civile în luna decembrie 2019, iar nunta era programată în 2020. Din cauza pandemiei, evenimentul a fost amânat pentru acest an. Cununia religioasă a avut loc la Biserica Amzei, iar petrecerea de nuntă la Hilton Athenee Palace.

Virgil Petrea și soția lui locuiesc în Olanda și au împreună un băiețel, de câteva luni. Virgil Petrea lucrează în domeniul asigurărilor, soția sa în arhitectură. Nași le-au fost niște prieteni apropiați: Alexandra și Adrian Prisnel (fost deputat USR). Virgil Petrea și Adrian Prisnel se cunosc din perioada când participau la olimpiadele de matematică, cei doi fiind și colegi de facultate în SUA, la Massachusetts Institute of Technology. La petrecerea de nuntă au fost prezenți foști colegi cu cei doi de la MIT, precum și actuali colegi de serviciu și prieteni ai mirilor din Olanda. De asemenea, la eveniment au participat câțiva colegi din USR Vrancea: Corina Atanasiu (președinte USR-PLUS Focșani), Alexandra Tătaru (viceprimar al municipiului Focșani), Dan Nichita, Anca Sandu. La un moment dat și-a făcut apariția și co-președintele USR-PLUS Dan Barna. Acesta a stat puțin de vorbă cu mirii și a plecat repede. Atmosfera a fost întreținută de Berti Barbera și trupa sa, precum și de membrii Ansamblului Folcloric ”Țara Vrancei”, care au susținut un program de muzică populară și momente tradiționale.

Virgil Petrea are 38 de ani și a fost unul dintre cei mai buni elevi la disciplina matematică din Vrancea. El a urmat cursurile Colegiului Național UNIREA din Focșani și a participat la numeroase concursuri și olimpiade de matematică, inclusiv internaționale. În anul 2002, el a fost primul elev vrâncean care obține medalia de aur la Olimpiada Internațională de Matematică. După liceu, Virgil Petrea a fost admis la una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din lume: Massachusetts Institute of Technology. De asemenea, a studiat business în Europa și, de ani buni, lucrează ca analist la o mare companie de asigurări din Olanda. În anul 2016 s-a implicat în politică, fiind candidatul USR Vrancea la Camera Deputaților.