FOTO Jandarmii au participat la deschiderea noului an şcolar

0
93

Jandarmii vrânceni au fost alături de elevii şi cadrele didactice din cele 10 instituţii de învăţământ din municipiile Focşani, Adjud şi oraşul Panciu, aflate în competenţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea, la evenimentele festive prilejuite de începerea unui nou an şcolar. Jandarmii vor fi prezenţi pe tot parcursul anului şcolar în zona instituţiilor de învăţământ repartizate, pentru a asigura climatul de linişte şi siguranţă publică de care este nevoie pentru ca activitatea unităţilor de învăţământ să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, iar integritatea elevilor şi a personalului didactic să fie permanent protejată.

Misiunea jandarmilor în zona instituţiilor de învăţământ este de a preveni producerea faptelor de natură să afecteze siguranţa elevilor, cadrelor didactice şi a procesului educativ. Măsurile de ordine şi siguranţă publice adoptate pe toată perioada anului şcolar 2018-2019, vor fi asigurate de jandarmi, prin prezenţa efectivă în zona instituţiilor de învăţământ, pe traseele de deplasare ale elevilor, în special în intervalul orar de intrare/ieşire a elevilor de la cursuri precum şi la solicitarea personalului didactic sau prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

La fel ca în anii precedenţi, specialiştii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea vor desfăşura în instituţiile de învăţămâmt de pe tot cuprinsul judeţului campanii de informare şi acţiuni preventive cu elevii şi cadrele didactice, în scopul de a elimina pe cât posibil, producerea faptelor antisociale în şcoală şi în afara acesteia.

SURSA: Jandarmeria Vrancea