FOTO Intervenții chirurgicale în premieră la Spitalul Județean Focșani, cu un medic de la Institutul Parhon alături de medici vrânceni

0
1384
O nouă premieră medicală la Spitalul Județean Focșani! Vestea bună este că dl. dr. Ionuț Sandu, chirurg la Spitalul Parhon București, a acceptat invitația dr. Cristian Onia și a dr. Mădălina Bucur și a venit sa opereze la Focșani.
Așa că, în blocul operator al Spitalului Județean, dr. Sandu, împreună cu echipa formată din dr. Onia, dr. Chiriacu, dr. Bucur, au efectuat cu succes 5 operații de tiroidectomie, reușind inclusiv reimplantarea de fragment paratiroidian în SCM. Cele 5 paciente operate sufereau de gușă macropolinodulară, în prezent ele au trecut cu bine peste intervenția chirurgicală și sunt sub supraveghere medicală în ATI.
Tiroidectomia este o procedură medicală ce presupune eliminarea unei părți sau a întregii glande tiroide. Operația se desfășoară sub anestezie generală, după o incizie orizontală a bazei gâtului, chirurgul îndepărtează fie o mică tumoră izolată (enucleere), fie jumătate din unul sau ambii lobi care formează noduli (lobectomie parțială sau subtotală), fie un lob întreg (lobectomie), fie chiar glanda întreagă (tiroidectomie totală). Mulțumim dlui dr. Ionuț Sandu pentru mâna de ajutor pe care ne-a întins-o! (Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani)