FOTO Familii nevoiașe din Vrancea, vizitate de polițiști cu daruri de Paște

0
469

Atât ieri, 14 aprilie, cât și astăzi, 15 aprilie, polițiștii au continuat “descinderile”, de data aceasta nu la oamenii certați cu legea ci la mai multe familii nevoiașe de pe raza județului Vrancea. În încercarea de a aduce o fărâmă de bucurie copiilor care provin din familii nevoiașe, în Săptămâna Mare a Sfintelor Sărbători Pascale, polițiștii din Vulturu s-au mobilizat și s-au deplasat la locuința a patru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, din localitate. Părăsiți de mamă de trei ani și îngrijiți doar de tată, i-am găsit în curtea casei curioși și nerăbdători de tot ceea ce urma să li se întâmple. Nu am putut să nu remarcăm modestia copiilor, pentru care cele mai de preț cadouri constau în hainele deja folosite de frații mai mari, pentru care singura șansă de a reuși este să aibă rezultate deosebite la învățătură.

După ce le-am dăruit bunuri de uz casnic, alimente, îmbrăcăminte și preferatele copiilor, dulciurile, și bineînțeles cozonaci, am primit la schimb promisiunea că vor continua să aibă grijă unul de celălalt ca și până acum și că vor merge în continuare la școală. Iată câtă bucurie am putut face astăzi acestor copilași care poate au cele necesare traiului, dar cea mai mare povară care-i apasă pe aceștia, este lipsa mamei. Mulțumirile, dar mai ales zâmbetele de pe fețele lor ne-au luminat sufletele.

ATENȚIE! Misiunea polițiștilor nu s-a încheiat aici, ci a continuat și astăzi, schimbând doar “personajele”. Luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și-au “unit forțele” în scopul de a însenina aceste zile cu însemnătate deosebită, au mers la alte două familii din comuna Vulturu, unde copii cu vârste cuprinse între 2 și 12 ani, respectiv 4 și 14 ani, s-au bucurat de dulciuri, jucării, alimente și alte daruri. Simplitate cu care aceștia își trăiesc copilăria, dar și bucuria și emoțiile care i-au trădat la fiecare gest, ne fac să repetăm asemenea experiențe, ori de câte ori vom avea ocazia. Am promis că vom reveni și îi vom ajuta cu ce ne stă în putere, pentru că doar împreună putem face lumea un loc mai bun. Suntem fericiți că am reușit să aducem o fărâmă de bucurie în inima acestor copii! (IPJ Vrancea)