FOTO Descinderi, azi noapte, la restaurante și săli de evenimente. Oamenii legii au oprit două petreceri private

0
1340

În cursul zilei de ieri, 17 octombrie a.c., polițiștii vrânceni au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid – 19 și a respectării Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. La activități, alături de polițiști, au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea împreună cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control.

În acest context, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unor evenimente private prin care s-au încălcat prevederile HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, care interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive). Astfel, în cadrul activităților desfășurate în municipiul Focșani, au fost efectuate controale la toate restaurantele care organizează evenimente. Într-o astfel de locație, polițiștii au constatat că era în desfășurare un eveniment privat (majorat) la care participau 49 de persoane. Polițiștii au legitimat toate persoanele care participau la eveniment, fiind dispusă evacuarea lor, urmând a se aplica prevederile legale de către instituțiile participante. În cadrul acțiunii au fost verificate alte 10 locații, fără a se constata nereguli.

 

În această dimineață, în jurul orei 7.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au stabilit faptul că la un restaurant s-a organizat un eveniment privat (zi de naștere). Polițiștii au legitimat cei 11 participanți, după care a fost dispusă evacuarea lor, urmând a se aplica prevederile legale. În ambele situații unde au fost întrerupte evenimentele ce se aflau în desfășurare, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. (IPJ Vrancea)