FOTO Crucea Roșie, în prima linie pentru ajutorarea oamenilor aflați în carantină sau autoizolare

0
160

În perioada 11.03.2020-23.03.2020, Filiala de Cruce Rosie Vrancea, în parteneriat cu autoritățile locale, și-a organizat activitatea, folosind echipe mobile de voluntari pentru a oferi suport telefonic si/sau cu deplasare la adresa de domiciliu, atât persoanelor vârstnice, singure, dependente, familiilor cu multi copii, cu venituri care provin din ajutorul social, care se află în izolare, pentru prevenirea COVID-19 cât și persoanelor care se află în centrele de carantină, din municipiul Focșani. Crucea Roșie Română a încheiat un Memorandum cu Guvernul României și în parteneriat cu acesta s-a implicat într-o campanie națională de informare si conștientizare a populației, pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus.

Voluntarii Filialei de Cruce Roșie Vrancea au distribuit pe raza municipiului Focșani și a județului Vrancea un număr de 400 afișe și 2000 pliante. La Spitalul Municipal Adjud au fost instalate 5 containere pentru pre-triaj. De asemenea, voluntarii Crucii Roșii Vrancea au derulat mai multe acțiuni în sprijinul persoanelor izolate sau în carantină din Focșani și în alte localități: evaluare, monitorizare, transport persoane/ hrană, asigurare materiale de igienă/ dezinfectare etc.

Crucea Roșie Română, prin filialele sale, îndeamnă populația să respecte sfaturile autorităților competente și face apel la rațiune. Panica generează daune mai grave decât posibilitatea reală de contaminare a virusului, declanșând comportamente care se pot dovedi contraproductive celor din jurul nostru. Trebuie să rămânem raționali și să ne luăm informațiile din surse de încredere. Recomandăm populației să evite mijloacele de transport în comun, aglomerate, și, dacă e posibil, să iasă cât mai puțin din casă. (sursa: Crucea Roșie Vrancea)