vineri, mai 3, 2024
AcasăFocsaniFOTO Ce au găsit comisarii OPC la un fast...

FOTO Ce au găsit comisarii OPC la un fast food din Focșani

În urma unei reclamații primite din partea unui consumator, la data de 27 septembrie 2023 comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Vrancea au verificat o unitate de alimentație publică tip fast-food din Municipiul Focşani, aparţinând STRONG MND CORPORATION SRL. În urma controlului efectuat, s-a constatat că operatorul economic utiliza în cadrul serviciului de alimentaţie publicã produse (castraveți murați feliați, sos de usturoi) pentru care nu se putea face dovada încadrării în data durabilitãţii minimale/ data limită de consum (DDM/DLC). Astfel, pentru castraveţii muraţi eticheta de produs era ruptă chiar în locul unde producătorul menționa data durabilitãţii minimale, în schimb, exista informaţia cã produsul trebuie consumat în 48 ore de la desigilare. Pe ambalaj era ataşatã de personalul unitãţii o etichetă cu mențiunea – data desfacerii 27.09.2023 (data controlului), deși ambalajul de 15 kg era pe jumătate consumat, fiind aprovizionat cu 5 zile înainte. Din raportul de vânzări nu reieșea consumul cantitãţii respective pentru acest produs. De asemenea, sosul de usturoi preparat în unitate era etichetat cu data de 28.09.2023 (în viitor) și valabilitate până la sfârșitul zilei, deși data controlului era 27.09.2023. În urma verificãrii documentelor, s-a constatat că produsul a fost preparat în unitate în 25.09.2023, având valabilitate de 48 ore.

În plus, s-a constatat existenţa în unitate a unor agregate frigorifice cu rafturi ruginite și vopsea exfoliată precum și utilizarea de vitrine frigorifice cu altã destinație din fabricaţie (depozitare băuturi răcoritoare), în care erau păstrate ingrediente folosite la prepararea meniurilor precum și bunuri personale. Coșurile friteuzelor utilizate la prepararea cartofilor prăjiți erau acoperite de strat grosier de arsură. S-a mai constatat monitorizarea necorespunzãtoare a temperaturilor înregistrate de agregatele frigorifice, operaţiune obligatorie în unitãţile alimentare. Astfel, termogramele cu temperaturile agregatelor erau completate până la data de 31.09.2023, deși data controlului era 27.09.2023 şi luna septembrie are 30 de zile, demonstrându-se cã nu existã o monitorizare realã, ci una de faţadã.

Pentru abaterile constatate, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu 2 amenzi în valoare totalã de 20.000 lei și s-a dispus oprirea temporarã de la utilizare în cadrul serviciilor a douã agregate frigorifice, pânã la remedierea deficienţelor. Totodatã, pentru produsele la care nu s-a putut dovedi încadrarea în DDM/DLC, în valoare de 84 lei, s-a dispus mãsura de oprire definitivã de la utilizare şi retragerea din consumul uman. (OPC Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

FOTO Ce au găsit comisarii OPC la un fast food din Focșani

În urma unei reclamații primite din partea unui consumator, la data de 27 septembrie 2023 comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Vrancea au verificat o unitate de alimentație publică tip fast-food din Municipiul Focşani, aparţinând STRONG MND CORPORATION SRL. În urma controlului efectuat, s-a constatat că operatorul economic utiliza în cadrul serviciului de alimentaţie publicã produse (castraveți murați feliați, sos de usturoi) pentru care nu se putea face dovada încadrării în data durabilitãţii minimale/ data limită de consum (DDM/DLC). Astfel, pentru castraveţii muraţi eticheta de produs era ruptă chiar în locul unde producătorul menționa data durabilitãţii minimale, în schimb, exista informaţia cã produsul trebuie consumat în 48 ore de la desigilare. Pe ambalaj era ataşatã de personalul unitãţii o etichetă cu mențiunea – data desfacerii 27.09.2023 (data controlului), deși ambalajul de 15 kg era pe jumătate consumat, fiind aprovizionat cu 5 zile înainte. Din raportul de vânzări nu reieșea consumul cantitãţii respective pentru acest produs. De asemenea, sosul de usturoi preparat în unitate era etichetat cu data de 28.09.2023 (în viitor) și valabilitate până la sfârșitul zilei, deși data controlului era 27.09.2023. În urma verificãrii documentelor, s-a constatat că produsul a fost preparat în unitate în 25.09.2023, având valabilitate de 48 ore.

În plus, s-a constatat existenţa în unitate a unor agregate frigorifice cu rafturi ruginite și vopsea exfoliată precum și utilizarea de vitrine frigorifice cu altã destinație din fabricaţie (depozitare băuturi răcoritoare), în care erau păstrate ingrediente folosite la prepararea meniurilor precum și bunuri personale. Coșurile friteuzelor utilizate la prepararea cartofilor prăjiți erau acoperite de strat grosier de arsură. S-a mai constatat monitorizarea necorespunzãtoare a temperaturilor înregistrate de agregatele frigorifice, operaţiune obligatorie în unitãţile alimentare. Astfel, termogramele cu temperaturile agregatelor erau completate până la data de 31.09.2023, deși data controlului era 27.09.2023 şi luna septembrie are 30 de zile, demonstrându-se cã nu existã o monitorizare realã, ci una de faţadã.

Pentru abaterile constatate, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu 2 amenzi în valoare totalã de 20.000 lei și s-a dispus oprirea temporarã de la utilizare în cadrul serviciilor a douã agregate frigorifice, pânã la remedierea deficienţelor. Totodatã, pentru produsele la care nu s-a putut dovedi încadrarea în DDM/DLC, în valoare de 84 lei, s-a dispus mãsura de oprire definitivã de la utilizare şi retragerea din consumul uman. (OPC Vrancea)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu