FOTO Bani fără număr pentru modernizarea a trei piațete din municipiu

0

Consiliul Local Focșani, în absența aleșilor opoziției, a aprobat indicatorii tehnici pentru investiții de care se vorbește de un cel puțin un an, dar s-a bătut pasul pe loc. Este vorba despre reabilitarea piațetelor de la Teatru și de la magazinul Milcov, pentru cele două obiective fiind pus la dispoziție un buget record: aproape 8 milioane de lei. Deși în proiectul de hotărâre supus analizei aleșilor locali cele două lucrări au fost estimate la 5,7 milioane de lei, în cadrul ședinței de plen s-a propus și aprobat o suplimentare a sumei cu 2,154 milioane de lei. Astfel, numai lucrările de construcții de la Piațeta Teatru ar urma să coste aproape patru milioane de lei, iar cele de la piațeta Milcov 2,5 milioane de lei, diferența până la 8 milioane de lei fiind reprezentată de costuri cu proiectarea, avize, organizare de șantier, dotări, diverse și neprevăzute.

Suprafața supusă spre reabilitare în Piațeta de la Teatru este de 3.539 mp, iar la Piațeta Milcov este de 2.064 mp. Potrivit municipalității, durata de construcție este de 12 luni, sursa de finanțare fiind bugetul local.

Tot la ședința Consiliului Local s-au aprobat și noii indicatori economici pentru reabilitarea pasajul de la fostul Cinematograf Balada. Noua sumă propusă este de 3,637 milioane de lei, de peste patru ori mai mult decât s-au arobat în 2017 şi de 20 de ori faţă de ceea ce au aprobat consilierii locali în anul 2012, când aceeaşi investiţie era estimată la 180.000 de lei. Potrivit municipalităţii, 2,9 milioane de lei ar urma să coste doar lucrările de construcţii, peste 66.000 de lei proiectarea, 44.000 de lei dirigenţia de şantier, 460.0000 de lei diverse şi neprevăzute.