duminică, aprilie 28, 2024
AcasăStiri InterneFOTO Amenzi de aproape 600.000 lei, date de inspectorii sanitari...

FOTO Amenzi de aproape 600.000 lei, date de inspectorii sanitari veterinari în a doua săptămână de controale pe litoral

În perioada 03 – 09.07.2023, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificate 230 de unităţi localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa.

În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la:
– comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;
– nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorifcare a produselor alimentare;
– depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
– lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 55 de unităţi, cu amenzi în valoare de 581.200 de lei. Au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 208 de kg (carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă).

În cursul zilei de vineri, 7 iulie, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor i-au consiliat şi instruit pe agenţii economici care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Festivalului Neversea, cu privire la respectarea condiţiilor de igienă, de întreţinere a spaţiilor de depozitare, de prelucrare a produselor alimentare şi la aplicarea corectă a prevederilor legale privind trasabilitatea produselor.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie. (sursa și foto: ANSVSA)


ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

FOTO Amenzi de aproape 600.000 lei, date de inspectorii sanitari veterinari în a doua săptămână de controale pe litoral

În perioada 03 – 09.07.2023, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificate 230 de unităţi localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa.

În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la:
– comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;
– nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorifcare a produselor alimentare;
– depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
– lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 55 de unităţi, cu amenzi în valoare de 581.200 de lei. Au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 208 de kg (carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă).

În cursul zilei de vineri, 7 iulie, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor i-au consiliat şi instruit pe agenţii economici care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Festivalului Neversea, cu privire la respectarea condiţiilor de igienă, de întreţinere a spaţiilor de depozitare, de prelucrare a produselor alimentare şi la aplicarea corectă a prevederilor legale privind trasabilitatea produselor.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie. (sursa și foto: ANSVSA)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu