FOTO Acum: sindicaliștii de la BNS pichetează Prefectura

0
198

Circa 100 de persoane s-au adunat în fața sediului Prefecturii Vrancea. Este vorba de membrii ai Blocului Național Sindical filiala Vrancea, în special reprezentați ai Sindicatului Național Sport și Tineret. În acest sindicat sunt înscriși angajați ai DJST Vrancea și ai Clubului Sportiv Unirea din Focșani. Astfel de acțiuni de protest sunt în desfășurare în mai multe județe.

”Județele în care se desfășoară acțiunile de protest sunt: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Iași, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București. În toate județele, inclusiv în cele în care nu a fost timp pentru organizarea acțiunilor de protest, reprezentanții filialelor județene BNS vor transmite Prefectului o solicitare de sprijin a demersului BNS pentru 2 teme de interes pentru mișcarea sindicală, respectiv:

– transferul contribuțiilor sociale integral în sarcina salariatului, de la 1 ianuarie 2018,
– modificarea Legii 62/2011 privind dialogul social.

În funcție de reacția Guvernului se vor continua acțiunile de protest, conform calendarului deja anunțat, respectiv organizarea a cel puțin 10 manifestații de stradă la nivel local, în intervalul 30.10 – 10.11.2017 și a unui miting de amploare în București”, au precizat liderii BNS într-un comunicat de presă.